карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Ямбол

1. Живко Богданов

Водач на листата на Зелените в 31 МИР Ямбол

Zhivko Bogdanov

Завършва магистратура в Лесотехнически Университет, София, специалност Инженер по горско стопанство, Управление на горскостопанско предприятие.

Работи във WWF – Световен фонд за дивата природа и Дунавско-Карпатска програма България, като координатор по програма “Гори”. Преди това е бил в Изпълнителна Агенция по Рибарство и Аквакултури, като началник отдел “Рибарство, аквакултури и контрол.

Участва в развитието на коалицията “За Да Остане Природа в България” и в протестите за опазване на природата на студенти, екологични сдружения, земеделски производители и български майки в периода 2007- 2009 г.

Женен. Говори руски и английски език.

„Кандидатирам се за депутат с желанието да продължа да работя всеотдайно за опазването на околната среда, устойчивото развитие, развитието на гражданското общество, човешките права и другите принципи, поддържани от Зелените. Зад кандидатурата ми не стоят користни цели, а единствено желанието ми да работя за интереса на обществото“.

2. Даниела Божинова

Daniela Bojinova

Родена в Бургас. Завършила английска езикова гимназия, арабска и английска филология в СУ „Св.св.Климент Охридски” и следдипломна специализация по „Международно право и външна търговия” в УНСС.

Организатор на кампании за равнопоставеност на половете и по-голямо участие на жените в местното самоуправление, срещу проекта за петролопровод Бургас-Александруполис. Гореща привърженичка на идеите на пряката демокрация като коректив на представителната, убедена, че въвеждането на механизми за гражданска законодателна инициатива, референдум и отзоваване на изборни длъжности биха променили българския политически модел и осигурили смислено гражданско участие, граждански контрол, ниско ниво на корупция и благоденствие на българското общество.

Владее английски, арабски и руски език, ползва немски, италиански и френски.
Омъжена, с две деца.

“Проблемът с отпадъците в България не е само екологичен. Той е обхванал и политическия живот. С реални механизми за граждански контрол бихме могли да се справим с него и да постигнем нулеви политически отпадъци“

3. Ивайло Манчев

Ivaylo_Manchev

Роден през 1978 г. От 1993 до 2010 живее в Германия, където завършва висше образование по информационни технологии в град Саарбркен. Има стаж като компютърен специалист на държавна работа в провинцията Саарланд.

В момента е управител на магазин за градинска техника .

4. Петър Александров

Peter Alexandrov

Роден в Ямбол. Завършва средното си образование в родния си град в гимназия “Кольо Фичето“.

Възпитаник на стрелкови клуб Ямбол в дисциплината Ловна и спортна стрелба. Носител е на много  златни, сребърни и бронзови медали.

След завършването на средното си образование, започва да пътува из страната, воден от любовта към родината.

В момента завършва висшето си образование, специалност Маркетинг в Икономически университет – Варна. Говори английски и изучава испански език.

Интересува се от автомобили, лодки, екстремни спортове и спортни състезания.

Воден съм от максимата “Невъзможно е да правим едни и същи действия и да очакваме различни резултати“. Бъдещето и силата са в младите и креативни личности. От нас зависи на какво ще се радват идващите поколения„.