карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин

1. Надя Балабанова

Водач на листата на Зелените в 5 МИР – Видин

02_NadyaBalabanova

Родена в София. Завършила Първа английска езикова гимназия, Политология в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен „Електронни медии“ в Журналистическия факултет на СУ.

С професионален опит в сферата на маркетинга, медиите, управление на маркетингови и социални проекти, реклама, стратегическо планиране, събитиен мениджмънт.

Избрах да се включа в листите на Зелените, защото имам конкретна позиция спрямо ситуацията в България, която се припокрива с основните принципи на партията. По тази причина съм убедена, че Зелените са логичната алтернатива за нейното постигане.

Имам силна мотивация да бъда част от народните представители, които ще работят за отварянето на парламента за гражданите отвътре навън. Смятам да работя за защита на човешките и граждански права в различните им аспекти, също така в сферата на социалната политика, образованието, опазването на околната среда, разумното оползотворяване на нейните ресурси, за развитие на устойчива регионална и местна политика.

Аз вярвам, че ИМА РАЗЛИЧНА ПОЛИТИКА за България и именно това ме доведе при Зелените„.

2. Росица Славчева

rositsa slavcheva

На 28 години, от Пловдив. Омъжена, с едно дете. Завършила е специалост „Туризъм” в Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив.

Владее английски и немски език. Работила е в туристическа агенция и като координатор в две браншови организации.

Кандидатира се за народен представител, за да направи повече за България. В политиката иска да допринесе за това да се чува повече гласът на хората и да се търсят начини за подобряването на техния-нашия начин на живот.

3. Стоян Йотов

Stoyan Yotov

Роден през 1968 г. в София. Завършва биология, специализация “Екология и опазване на природната среда” в Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. През 1998 г. завършва магистратура по специалността “Науки за околната среда и екологична политика”, съвместна програма на Централно-европейския университет в Будапеща (Унгария) и Манчестърския университет (Великобритания).

От 1990 е редовен член, а по-късно и член на управителния съвет на Дружеството за защита на хищните птици. Член на Центъра на опазване и възстановяване на дивата фауна “Даръл”. От 2000 г. работи и в Сдружение “Природа Назаем”, където ръководи множество национални и международни проекти, между които: „Създаване на Национална система за мониторинг на биоразнообразието” (2004-2006г.), „Разработка на грантова схема за финансиране на биоразнообразието по Програма “ФАР Трансгранично сътрудничество България – Румъния” (2006 г.) и други, а в редица проекти е член на експертните или консултантските екипи.

От 1990 г. насам е участвал в десетки международни работни срещи, семинари, конференции и конгреси в сферата на околната среда, между които Конференция на Програмата за околна среда на ООН в Найроби, Кения (2003), както и в три от европейските министерски конференции по процеса “Околна среда за Европа” (София 1995, Киев 2003 и Белград 2007), където е представител от квотите на Европейския Еко-Форум, Централно- и източноевропейската мрежа за опазване на биоразнообразието, и Европейското Екологично Бюро (Брюксел).

Един от учредителите на партия Зелените през 2008 г. От 2011 г. е неин съпредседател.