карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Търговище

1. Живко Богданов

Водач на листата на Зелените в 28 МИР Търговище

Завършва магистратура в Лесотехнически Университет, София, специалност Инженер по горско стопанство, Управление на горскостопанско предприятие.

Работи във WWF – Световен фонд за дивата природа и Дунавско-Карпатска програма България, като координатор по програма “Гори”. Преди това е бил в Изпълнителна Агенция по Рибарство и Аквакултури, като началник отдел “Рибарство, аквакултури и контрол.

Участва в развитието на коалицията “За Да Остане Природа в България” и в протестите за опазване на природата на студенти, екологични сдружения, земеделски производители и български майки в периода 2007- 2009 г.

Женен. Говори руски и английски език.

„Кандидатирам се за депутат с желанието да продължа да работя всеотдайно за опазването на околната среда, устойчивото развитие, развитието на гражданското общество, човешките права и другите принципи, поддържани от Зелените. Зад кандидатурата ми не стоят користни цели, а единствено желанието ми да работя за интереса на обществото“.

2. Иван Аргиров

ivan argirov

Роден на 28 октомври 1948г. По линия и на двамата родители произхожда от Егейска Македония (Костурско, сега в Гърция). Завършва математическа паралелка във Втора гимназия-Варна, сега Природо-математическа гимназия, и ВМИ Варна, специалност Радиотехника.

Работил в завода за радиотелефонна техника в Гоце Делчев и като преподавател в катедра „ТИЕ“ при ВМИ Варна по теоретични основи на електротехниката. Разполага с натрупан личен опит и умения в областта на административните и правни услуги.

През 1964г. е републикански юношески шампион на страната по шахмат, а от 1988г. е международен майстор по шах.

3. Татяна Ценова

4. Събка Димитрова