карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Шумен

1. Mария Христова

Водач на листата на Зелените в 30 МИР Шумен

Maria Hristova

Родена през 1977 г. С висше техническо образование – компютърен инженер. Омъжена с две деца. Активен член на няколко НПО в различни области: зачитане на граждански права, екология, естествено родителство и раждане.

Вследствие на досегашния политически модел в съзнанието на българина се е загнездила максимата „Политика е мръсна дума”, което допълнително ограбва обикновения гражданин във възможностите за въздействие на политическия властов модел на страната. Асоциацията на политическа партия с търсенето на материални облаги, особено по време на избори, разединява българското общество и отнема единствената му възможност да участва в управленския апарат на държавата. Гражданите стават аполитични, апатични и нечувствителни към проблемите на обществото и държавата. Обществото става пасивно и консервативно и политически неграмотно. Партиите са възприемани като агресори от страна на индивида. Образува се омагьосан кръг, излизането от който изглежда също толкова омагьосано и неясно.

Пред нас като млада политическа формация стои предизвикателството да се справим с тежките условия на българската действителност. От една страна да докажем своята политическа зрялост и компетентност да решаваме проблемите на обществото и държавата, а от друга да успеем да спчелим сърцата на хората и докажем своята автентичност и обикновен, скромен, но необикновен по активност и заслуги произход.

Зелените е дългосрочен политически проект на активни и обществено ангажирани граждани с висок морал и гражданска съвест. Точно поради тази причина,  Зелените подкрепя и издига отличените общественици за всяко едно населено място и район на държавата, защото това е нашата политическа воля и цел – реален граждански контрол и участие на гражданите в управлението”.

2. Калина Павлова

Kalina Pavlova

По майчина линия потомък на опълченец на Шипка и съратници на Хаджи Димитър, по бащина линия – на водач на чета в Македония, Щипско. Завършва Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” в родния си град и Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Работи като архитект, била е експерт по Общия устройствен план в Община Варна. Понастоящем свободно практикуващ архитект.

През 2009 г. получава специална награда от Българския хелзинкски комитет и журито на „Човек на годината 2009“ за „изключителна гражданска смелост при отстояване на обществения интерес срещу незаконни действия на местните институции в полза на частни корпорации“. Заедно с други граждани и организации активно работи, за да станат публично известни условията за продажбата на 122 дка от крайбрежната ивица на Варна на „Холдинг Варна“ АД, дружество на групировката ТИМ.

През 2011 г. е отличена от Програма „Достъп до информация“ (ПДИ), с награда „Златен ключ” в категория „Гражданин, най-активно използвал правото си на информация“ за изключителната гражданска активност, свързана с Общия устройствен план на община Варна и строежа на Алея Първа и участието на гражданите в процеса на взимане на решения. Борбата й за достъп до информация е дългогодишна, а ефектът е от полза за цялата общественост.

3. Юлия Йорданова

Завършила е Биология в СУ “Св. Климент Охридски”. Още от студентските си години става член на Сдружение за дива природа „Балкани“, където работи три години по проект за маркиране с микрочип на кафявите мечки, отглежадни на затворено, както контрол на популацията им. По това време придобива  административен  и организационен опит, контактува  с много държавни и местни институции.

От 1999 г. много активно работи за популяризиране на доброволчеството  в България. Учредител и член на управителния съвет на Сдружение за доброволчески труд Си Ви Ес-България. От 2003 г. е координатор на проект за разработване на екологичен, образователен и демонстрационен център в с. Влахи, община Кресна. От 2006 г. е член  на консултативния съвет към НП Пирин.

„Избрах да бъда част от  Зелените, защото те са най-близки до разбиранията ми за организацията на държавата и живота в България и по света.
Смятам, че Зелените са дългосрочен проект, който ще промени нещата в България. Колкото повече млади хора, решени да останат да живеят и да се развиват в страната, се присъединят към Зелените толкова по-сигурно и по-успешно ще вървим към тази промяна, защото тя зависи от нас, а не от замозабравилите се политици”.

4. Христина Недялкова

hristina

Завършва Международни икономически отношения в Икономическия университет във Варна. Попада в света на политологията със стипендия в Будапеща. Изучава и унгарски език. Пак там работи като маркетинг специалист, след което продължава работата си над основния й проект, свързан с организираните интереси под формата на докторантура със стипендия към немско езичният университет „Андраши”.

Стажува по програмата „Валтер Халщайн” в институциите в Щутгарт, свързани с рециклиране, енергетика и Дунавската стратегия. Завръща се в България, както ветроходите в родния слънчев пристан.

Христина е добър плувец, роднина на най известния варненски треньор по плуване и смята, че всички трябва да отстояваме правото си на чисто море и чиста природа, за здраве и щастие.

Тя е за зелената идея заради правото на качествен живот, здраве и човешко достойнство и се включва в листите на Зелените, защото за нея каузата за спасяването на политиката е решителната битка.

Като политолог смята, че ние имаме нужда от независимо от вътрешни и външни сили движение с положителен заряд, отраснало на родна почва.

Като икономист е убедена, че истинското богатство е чистата вода, плодовете и здравето, а не числата в сметките на неколцина.

5. Стоян Костов

stoyan

Завършва специалност ”Геодезия и картография” в УАСГ в София. Работи в проектантска фирма с предмет на дейност инвестиционно проектиране в строителството и създаване и поддържане на кадастър.

”Включих се в листата за народни представители на Зелените, защото позицията ми по отношение ставащото в страната, както и вижданията ми за решаване на проблемите, имат най-много общи точки с тяхната програма.

Желая да бъда сред народните представители, които ще работят за премахване на вредните за обществото монополи, ще създават закони за стимулиране на дребния и среден бизнес, както и преференции при наемане на млади специалисти.

Желая да съдействам за промени в законодателството с цел създаване на независими от парламента и управляващата партия съд, прокуратура и полиция; да работя за закони недопускащи строителство в защитени зони и съхраняващи природата и чистотата на България„.

6. Кирил Николов

7. Антон Мицев

Anton Mitsev

„Работя като програмист. Женен, с две деца.

Нямам опит в икономиката и правото, но имам силно аналитично мислене и дълбоко развито чувство за справедливост.

Като родител на две деца се интересувам от тяхното и на всички деца бъдеще. Аз, както и всички родители, сме пряко заинтересувани от наличието на адекватни закони за децата, за семейството, за здравето и за образованието.

Не са ми чужди и науката и високите технологии, като смятам, че и там мога да дам своя принос”.

Родена през 1977г. С висше техническо образование – компютърен инженер. Омъжена с две деца. Активен член на няколко НПО в различни области: зачитане на граждански права, екология, естествено родителство и раждане.