карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Ловеч

1. Георги Антонов

Водач на листата на Зелените в 11 МИР – Ловеч

SONY DSC

Роден е в Луковит през 1962 г. Женен, с две деца.

През 1987 г. е уволнен дисциплинарно от армията за това, че не желае да членува в БКП.

Работи като инженер, има магистърска степен по ,,Икономика и управление на индустрията“.От 1994 е учител в Професионалната гимазия по селско стопанство в Луковит.

На местните избори през 2011 г. е избран за общински съветник от листата на ПП Зелените.

Работя с млад и перспективен екип. Всички изразиха единодушно желание да представляваме на местно ниво Зелените – толерантна,различна от статуквото,защитаваща общочовешки ценности партия.

Ако бъда избран за народен представител, ще работя изключително и само в интерес на хората – нещо,което правя вече две години като общински съветник.

Знам причините за всички беди на българския народ – това е лошата форма на управление заложена в конституцията. Всичко останало е следствие – бедност, престъпност, корупция, монополи.

Имам законодателни идеи, свързани с местното самоуправление, образованието, опазването на околната среда”.

2. Наталия Димитрова

Наталия Димитрова

Родена в Луковит. Съучредител на Зелените. Завършила е магистратура по Управление на градската и околната среда от Университет Вагенинген, Холандия (2001) и бакалавърската степен в Американския университет в България, Благоевград, с двойна специалност по Приложна икономика и Бизнес администрация (1999).

Консултант и координатор по проекти в България и Холандия за преквалификация на социално маргинализирани групи и обучение през целия живот; управление на отпадъците и водните ресурси; адаптация към климатичните промени; обществено участие и достъп до информация; подкрепа при създаване на малки и средни предприятия на социално слаби граждани.

Работила е като експерт във фондация „Уейст”, Хауда, Холандия, община Благоевград, община Варна, БлуЛинк информационна мрежа, Американски университет в България, Център за изследване на демокрацията, Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа, Програма на ООН за развитие, Министерство на регионалното развитие.

3. Георг Тупарев

georgtuparev

Роден в София. Следва биология, физика и математика в университета в Хайделберг (Германия). Работи в Европейската Лаборатория по Молекулярнана Биология (EMBL) до 1996 г. Отявлен критик на генетично манипулирани растения и животни и консултант при създаването на първите немски ограничителни закони и разпоредби в тази област.

Като член на “Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe – AEGEE” е един от инициаторите на студентското движение срещу възродилия се антисемитизъм, участва активно в студентски движения срещу ядрената енергетика.

Един от учредителите на академичното дружество “Academia Naturalis” и на “Сдружението за Енергийна Култура”, българската секция на дружеството “EUROSOLAR”.

В момента работи над създаването на български център за лекуване и рехабилитация на нервно-мускулни заболявания.

Автор на политически публикации в българския и немския печат, публикувал в реномирани международни списания в областите на информатиката, молекулярната биология и астрономия. Изнася доклади на научни конференции в САЩ, Германия, Франция и Израел. Участник в множество политически кампании и медийни прояви. Говори английски, немски, холандски и руски.

Съпредседател на Зелените от 2011г. Активно се занимава в областите на енергетиката, био-земеделието и социалната политика.