карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Кюстендил

1. Лилия Костова

Водач на листата на Зелените в 10 МИР – Кюстендил

Lily

Журналист по образование. Един от основателите на „Зелените“ през май 2008 г.

Работила в сферата на шоубизнеса и компютърните технологии. Активен участник в кампанията за референдума на тема ядрената енергетика през януари 2013 г.

Ако бъде избрана за депутат, ще работи за: енергийна независимост на всяко домакинство в България – монтиране на слънчеви панели на покривите и изграждане на малки централи за биогаз от отпадъци; за намаляване на отпадъците чрез максимално повторно използване; за развитие на селските райони (и връщане на младите хора в тях), като се развиват дребното и средно земеделие и малкия туристически бизнес с акцент на пешеходния и велосипеден туризъм и уникалната местна природа; по-свободен режим за продажба на местни храни в региона; за прозрачност в управлението, като дава пример най-вече чрез собствената си работа.

2. Офелия Георгиева

Ofelia_Georgieva_3545_ctr

Ковчежникът на “Зелените” – счетоводител по образование и зелена по душа.

Тя е експертът, който отговаря за чистите и прозрачни финанси на партията и доброто ни представяне пред Сметната палата.

В парламента освен за финанси Офелия ще работи също в областта на образованието (за въвеждане на екообразование в училищата) и за развитие на биоземеделието (което ще разкрие нови работни места и ще върне млади хора в по-слабо населените региони).

3. Даниела Борисова

Daniela_Borisova_3394_cut

Сладкар по професия и инженер по образование – специалността й е топлинна и ядрена физика.

Даниела обаче е противник на атомните централи и именно това я довежда при “Зелените” по време на кампанията против АЕЦ за референдума на 27 януари 2013.

Един от активистите за запазването на землището на село Джерман от ново сметище.

Привърженик на идеята за максимално оползотворяване на боклука, за която ще работи и в парламента, паралелно с темата за безопасното съхраняване на ядрените отпадъци от АЕЦ Козлодуй.

4. Николай Табаков

tabakov2

Музикант, дизайнер и артист на свободна практика.

Кореняк от Дупница: “Синът ми учи в училището, в което сме учили жена ми и аз, брат ми и моят баща, бащата на жена ми”.

Организатор на младежки фестивали и фотопленери, ръководител на кръжок „Етно ритъм“ в Дупница и на перкусионна група “ Сладки дренки“ в SOS детско селище в с. Дрен.

Разработва и утвърждава свой собствен стил ръчно правени лампи.

Има участия и публикации в местната и национална преса и телевизии. В парламента ще работи за развитие на младежки политики.

 

Зелените в Кюстендил

05.05.2013

Кампанията в Кюстендилски регион започна на 17 април в Дупница.  На 19 април отново в Дупница под мотото “Да пазим България чиста всеки ден” кандидатите на Зелените информираха гражданите как могат да бъдат намалени битовите отпадъци – чрез компостиране, разделно събиране на пластмаса, хартия и метал и др.

На 22 април – Деня за земята беше открита кампанията в град Кюстендил, където регионален радиоцентър Кюстендил разпространи подкрепата ни за пчеларите, които имаха протест същия ден. На 26 април кандидатите на Зелените проведоха среща с кмета на града Петър Паунов. Според Паунов най-големият проблем, за който би искал съдействие от парламента е разпределението на финансите: в момента 15:85 в полза на държавата, докато услугите са 80:20 в „полза“ на общината. На 2 май кандидатите на Зелените получиха анонимен сигнал от граждани за възможна радиоактивност по велоалеята, която се строи покрай реката. Тяхна проверка в същия ден установи, че нивото на йонизираща радиация е в нормата.

В последния ден на кампанията 10 май кандидатите ни за народни представители от Кюстендил канят хората да напишат свои послания за това какво очакват да се промени след  12 май с номер ‘26’. Шатрата на Зелените е в центъра на града до сградата на общината.

Лилия Костова е журналист по образование, от основателите на “Зелените“ през май 2008 г. Работила e в сферата на шоубизнеса и компютърните технологии. Активен участник в кампанията за референдума на тема ядрената енергетика през януари 2013 г. Ако бъде избрана за депутат, ще работи за: енергийна независимост на всяко домакинство в България – монтиране на слънчеви панели на покривите и изграждане на малки централи за биогаз от отпадъци; за намаляване на отпадъците чрез максимално повторно използване; за развитие на селските райони (и връщане на младите хора в тях), като се развиват дребното и средно земеделие и малкия туристически бизнес с акцент на пешеходния и велосипеден туризъм и уникалната местна природа; по-свободен режим за продажба на местни храни в региона; за прозрачност в управлението, като дава пример най-вече чрез собствената си работа.

Liliya Kostova             Zelenite v Kustendil 1

Zelenite v Kustendil 2                 Zelenite v Kustendil 3