карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Кърджали

1. Николай Сиджимов

Водач на листата на Зелените в 9 МИР – Кърджали

NikSidjimov

Роден в град Кърджали. Изпълнителен Директор на Асоциация на еколозите от общините в България (АСЕКОБ). Магистър по Екология и опазване на околната среда в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Работил е като технолог във Фармахим АД, еколог на Община Сливен, директор на Регионален Център за Икономическо Развитие, национален директор на фондация Подслон за човечеството (Habitat for Humanity),управител на Екоинженеринг ООД.

Специализирал в университета „Джон Хопкинс” в Балтимор, САЩ, Университета на Уисконсин в Мадисън, САЩ, в Нов Български университет.

2. Стоян Бешков

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Доцент д-р Стоян Бешков е завършил Биологическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, Катедра “Екология и опазване на природната среда”.

С родители биолози, не комунисти, от малък обикаля из страната и е възпитан в любов към природата, което е предал и на своите деца.

От дете лови пеперуди, това прави и сега и, надява се, и в бъдеше. Посветил е живота си на науката и на природозащитата.

Автор е на три книги и над 65 научни публикации, публикувани у нас и в Западна Европа. Описал е няколко нови вида за науката, други няколко вида са кръстени на него.

Свободомислещ и непримирим към унищожаването на българската природа, винаги е изказвал и безкомпромисно е защитавал позицията си като природозащитник.

Утвърден специалист, уважаван у нас и в чужбина, понастоящем е ръководител на отдел “Безгръбначни животни” в Националния природонаучен музей при БАН. Член е и е в ръководството на Societas Europaea Lepidopterologica, на още няколко научни дружества и е в редакционните колегии на две международни научни списания.

Като „феодален старец” от Синодалната палата смята, че още не е за Мавзолея и се включва активно в коалиците „България без цианиди”, „Да остане природа в България” и в кампаните срещу ГМО, за НАТУРА 2000, срещу АЕЦ Белене и други.

Предложил е и е включил в НАТУРА 2000 няколко защитени територии, други е спасил от застрояване или от енергийната мафия като експерт или вещо лице. Това смята да продължава да прави и занапред.

3. Теодор Батуров

Teodor_Boikov_Baturov

Роден е през 1981 година. Завършил е „Джаз и поп изпълнителско изкуство“, профил Пеене, в Пловдивския университет, както и специалност “Топлотехника” в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Зелен отвсякъде, вегетарианец от 7 години, участник в еко инициативи, почитател на алтернативната източна медицина и практики. Изучава в Германия сугестопедичната система на проф. Георги Лозанов и мечтае тя да бъде въведена и в самата България.

С преки впечатления как се случват нещата на запад, особено впечатлен е как чрез няколко прости, но добре обмислени стъпки германците кардинално блокират кражбите на метали от придошлите чужденци.

4. Димитър Иванов

Dimitar_Konstantinov_Ivanov

Завършил висшето си образование в свищовската Стопанска академия, специалност Финанси. От 2005 година работи в банковия сектор, основно кредитиране на физически лица и управление на кредитния портфейл в направление „Банкиране на дребно”. От 2010 година досега е служител в българско–италианска логистична компания, оказваща логистична и техническа поддръжка на редица малки и средни предприятия от леката промишленост.

В Зелените е, защото е нужно действие, за да опазим българската природа. Защото зелената политика може да даде устойчиво развитие и растеж в икономиката. Защото гражданското общество има право да участва в управлението на държавата.