карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Хасково

1. Владислав Панев

Водач на листата на Зелените в 29 МИР – Хасково

ВЛАДИМИР ПАНЕВ

Роден е през 1976 година в Димитровград.

Работи като финансист, собственик и ръководител на дружество за управление на спестявания. Компанията му инвестира в ценни книжа по целия свят.

Владее свободно английски език, а в работата си ползва руски, немски, сръбски и турски език. Лицензиран инвестиционен консултант и регистриран професионален инвеститор.

Смята, че основните беди за българската икономика идват от картелирането на цели бизнеси от близки до властта компании, и от липсата на дългосрочна визия за развитието на устойчива икономика.

Хобито му са пътешествията, посетил е 77 страни по света до момента.

2. Иван Ванчев

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Роден е през 1966 г. в Харманли. От 1978 г. живее в Димитровград. Инженер е по радиоелектроника. До 2002 г. е работил като офицер от Българската армия. След това е управител на застрахователен офис. Семеен с 2 деца.

Работил е в неправителствения сектор, като е участвал при разработването и реализацията на множество проекти, свързани с опазване на природата – еко пътеки, възстановяване на паркове и градинки и др.

Приоритет за него в Зелените ще бъде гражданското участие в управлението на страната, подобряване на качеството на образованието в България и навлизане на повече учебни дисциплини, свързани с опазване на природата.

3. Свилен Овчаров

Svilen Ovcharov

Роден е в Свиленград и е добре известен в района като успешен адвокат с практика в София и родния си град. Той ще работи за това решенията, засягащи регионите да се демократизират и приближат до хората, за регионално развитие чрез културен и алтернативен туризъм (вело, био и селски туризъм), вело-инфраструктура и био-земеделие, оползотворяване на отпадъците и енергийна ефективност.

Свилен Овчаров е част от групата „Зелени адвокати“ и е участвал успешно в кампаниите по спасяването на Странджа и Южното Черноморие от презастрояване, контрол над ГМО храните, прозрачност и демократизация на Закона за устройство на територията, спасяването на Пирин, както и в кампанията по промените в Закона за горите през 2012. Спечелил е множество дела, довели до важни прецеденти в полза на природата и зеления бизнес.

4. Силвия Николова

Silviq_Ivanova_Nikolova

Родена е през 1979 г. в Димитровград. Завършила е висше образование в СА „Д. А. Ценов” гр. Свищов, специалност „Счетоводство и контрол”. Омъжена, с едно дете.

От 2000 г. работи като счетоводител в търговска фирма в Димитровград. От 2005 г. досега е служител в банковия сектор, като започва кариерата си като счетоводител, консултант банкиране на дребно, а в момента е ръководител на банков офис в гр. Димитровград.

В Зелените съм, защото всички ние трябва да съхраним българските море, планини и равнини за нашите деца и опазването им е ангажимент на всеки от нас. Защото е крайно време в България да се чуе гласът на гражданското общество. И защото „зелената политика” не е мръсна дума, а реална възможност за устойчиво развитие и икономически ръст“.

5. Димитър Иванов

Dimitar_Konstantinov_Ivanov

Роден през 1979 г. в Димитровград. Завършил висшето си образование в свищовската Стопанска академия, специалност Финанси. От 2005 година работи в банковия сектор, основно кредитиране на физически лица и управление на кредитния портфейл в направление „Банкиране на дребно”. От 2010 година досега е служител в българско–италианска логистична компания, оказваща логистична и техническа поддръжка на редица малки и средни предприятия от леката промишленост.

В Зелените е, защото е нужно действие, за да опазим българската природа. Защото зелената политика може да даде устойчиво развитие и растеж в икономиката. Защото гражданското общество има право да участва в управлението на държавата.

6. Красимир Вълчев

Krasimir_Georgiev_Valchev

7. Петър Добрев

Petar_Vasilev_Dobrev

Роден на 04.07.1988 г. в Хасково. Работи в модна къща за дамска и мъжка конфекция.

В Зелените е, защото е млад , амбициран и вярващ в себе си човек , който знае, че зелената политика ще подобри икономическото състояние на държавата ни. Защото богатата природа на нашата държава е на всички граждани и за нейното опазване са нужни действия, а не думи.

8. Теодор Батуров

Teodor_Boikov_Baturov

Роден е през 1981 година в Хасково. Завършил е „Джаз и поп изпълнителско изкуство“, профил Пеене, в Пловдивския университет, както и специалност „Топлотехника“ в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Зелен отвсякъде, вегетарианец от 7 години, участник в еко инициативи, почитател на алтернативната източна медицина и практики. Изучава в Германия сугестопедичната система на проф. Георги Лозанов и мечтае тя да бъде въведена и в самата България.

С преки впечатления как се случват нещата на запад, особено впечатлен е как чрез няколко прости, но добре обмислени стъпки германците кардинално блокират кражбите на метали от придошлите чужденци.

9. Александър Петров

Aleksandar_Pavlik_Petrov

Роден през 1991 г., като е живял и учил в Любимец. Завършил СОУ „Желязко Терпешев“ с отличие. В момента учи в УНСС, София, като е трети курс, специалност „Счетоводство и контрол“.