карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Габрово

1. Живко Христов

Водач на листата на Зелените в 7 МИР – Габрово

JivkoHristov

Роден е в град Трявна, на 32 години. През 2011 г. бе избран за общински съветник от листата на Зелените.

Завършил е маркетинг в УНСС. Научните му интереси са в областта на маркетинговите изследвания и комуникацията. Магистърската му теза е на тема „Негативното влияние на маркетинга върху околната среда и културата”.

Развива успешен бизнес в области като търговия с електроника, софтуер и фотоволтаични централи.

2. Красимир Симеонов

Krassimir_Simeonov

Наследник съм на братя Симеонови от Русе и съм завършил българска филология в Софийския университет.

Посетил съм известна част от страните в света и съм работил в повече от двадесет различни бранша.

Сега съм самостоятелен и независим продуцент, режисьор и свободен човек – за което плащам скъпо.

Тренирал съм борба, бокс, плуване и водна топка – карам коли и велосипеди също.

Говоря и пиша добър български – служа си с още десетина езика  Живял съм в Швеция, Холандия и САЩ – Хауаии.

Последният ми филм – „ЛЮБОВ?“, спечели една голяма награда на фестивал в Несебър и замина за фестивала на българския филм в Ню Йорк.

Имам три деца. В Мадрид, Виена и София.

Когато се събудя сутрин и не видя Витоша, съм тъжен„.

3. Георги Йорданов

Роден в гр. Дряново. Живее в Свищов. Магистър Международни икономически отношения – Международни проекти  в СА „Д. А. Ценов”.

Член на Българско дружество за защита на птиците, активен доброволец и служител в проект за информиране по въпросите за НАТУРА 2000. Учредител на Сдружение „Земя завинаги” Свищов и Председател на Управителния му съвет. Координатор за Северен централен регион за планиране по международен проект за обществено участие в устойчивото регионално планиране в Румъния и България.

Инициатор и изпълнител на образователни дейности за деца, на скаутски походи и палаткови лагери в региона; организатор на редовни велопоходи, протестни шествия против АЕЦ „БелеНЕ”, както и на ежегодния Джулай морнинг на брега на р. Дунав.

Работи в общинска администрация Свищов на длъжност Главен експерт „Управление на проекти и Европейски въпроси”.

Георги е активен спортист – тренирал е хандбал, баскетбол, волейбол, футбол, стрелба, спортна гимнастика и плуване; Хобито му е риболов.

4. Георги Пенчев

Georgi Penchev

Георги Пенчев ръководи проекти в софтуерна компания. Познанията и опита си предава на студентите от Софийския университет. Завършил е специалност Информатика в СУ. Специализирал в Япония. Владее английски и италиански език. На 29 години, от София.

Активист в голям брой граждански инициативи, свързани със защита на природата и обществените ресурси, прозрачно и ефективно облагородяване на градската среда, защита на културното и архитектурно наследство.

Със Зелените го свързва участие в редица успешни протестни движения и вярва, че хората там са честни, мотивирани и могат компетентно да работят за развитието на страната. Вижда България като модерна и прилагаща иновации държава с висок потенциал, който зависи от целенасочена държавна политика по консолидиране на обществото и изработване на широк консенсус по стратегическите приоритети на управлението.

Активен поддръжник е на максимално модерно и електронно управление, държи на прозрачността във властта и контрола над институциите в защита на обществения интерес. Недолюбва компромисите със средата на живот, стратегическото късогледство и откровена безнаказаност на българския политически елит. Ще се бори за една адекватна и уверена политика в посока работещ обществен договор.