3 МИР, Варна

1. арх. КАЛИНА ПАВЛОВА

Член на Националния съвет на ПП „Зелените“.

Родена във Варна, на 34 г. По майчина линия потомък на опълченец на Шипка и съратници на Хаджи Димитър, по бащина линия – на водач на чета в Македония, Щипско. Завършва Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” в родния си град и Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Работи като архитект, била е експерт по Общия устройствен план в Община Варна. Понастоящем е свободно практикуващ архитект.

През 2009 г. получава специална награда от Българския хелзинкски комитет и журито на „Човек на годината 2009“ за „изключителна гражданска смелост при отстояване на обществения интерес срещу незаконни действия на местните институции в полза на частни корпорации“. Заедно с други граждани и организации активно работи, за да станат публично известни условията за продажбата на 122 дка от крайбрежната ивица на Варна на „Холдинг Варна“ АД, дружество на групировката ТИМ.

 

През 2011 г. е отличена от Програма „Достъп до информация“ (ПДИ), с награда „Златен ключ” в категория „Гражданин, най-активно използвал правото си на информация“ за изключителната гражданска активност, свързана с Общия устройствен план на община Варна и строежа на Алея Първа и участието на гражданите в процеса на взимане на решения. Борбата й за достъп до информация е дългогодишна, а ефектът е от полза за цялата общественост.

През 2011 г. е кандидат на Зелените за кмет на Варна.

През 2013 г. е водач на листата на Зелените за район Варна в изборите за Народно събрание.

 


2. ЕМИЛИЯ БАЛЧЕВА

Родена е в гр. Попово. Завършва средното си образование във Варна. В СУ “Св. Климент Охридски” завършва специалност “Български език и литература”. Има 15-годишен стаж като учител в град Девня и в гр. София. Работи като редактор и коректор в издателство “Бард” и в издателство “Просвета”. От 3 години е държавен служител

Участва като гражданин в протестите срещу ГМО, срещу строежа на АЕЦ „Белене”, срещу добива на шистов газ в България,  срещу незаконното застрояване по Черноморието и в Национален парк „Пирин”, срещу поправките в Закона за горите, в защита на автентичната българска природа. Член е на Инициативен комитет срещу добива на шистов газ и на „Български антиядрени граждани”.

През пролетта и лятото на 2012 г. организира протести в София в защита на Морската градина.

Омъжена. Има дъщеря на 17 години.


3. КОНСТАНТИН МОМЧЕВ

Роден съм във Варна. Завършил съм Техническия университет в гр. Варна – компютърен инженер. В момента живея със семейството си в София. Работя като програмист в голяма немска компания. Женен, с две деца.

Вярвам, че българската земя и природа са основният капитал на България. И това е най-важното, което можем да предадем на децата ни. Вярвам също, че единственият изход на България е чиста и честна политика, което винаги е било принцип на Зелените. Ние сме последователни и отстояваме принципите си, което ни прави различни от всички останали партии.

Не искам да гледам безпомощно как се изнася България във вид на суровини през границите ни. Не искам да гледам безучастно застрояването на най-красивите кътчета от Родината ни и превръщането им в бетонови чудовища. Не искам да гледам безучастно съсипването на природата ни, допускайки експерименти с опасни технолигии като добив на шистов или въглищен газ. Не искам да се строят нови АЕЦ мощности при наличието на алтернативни източници на енергия, запазващи водата и въздуха.

Искам да съхраня красотата и чистотата на природата за децата си и техните деца.

Ще работя за подобряване на бизнес климата, чрез развитие на зелените работни места – защото вярвам, че по този начин страната ни може да излезе от хроничната бедност обхванала на народа ни.

От близо година съм активен член на ПП “Зелените”. Участвал съм във всички протести организирани от Зелените в защита на горите; за забраната на ГМО, срещу шистовия газ (и въглищната газификация), срещу застрояването на Пирин, Странджа, Рила; срещу застрояването на българското черноморие и др.

Говори английски, руски, немски и френски език.


4. СИНТИЯ НЕДЯЛКОВА

синтия-недялковаЗелените е тази партия, с която в годините до тук си е сътрудничела успешно в борбата срещу проучването и добива шистов газ, а сега и срещу въглищната газификация,което се е превърнало в кауза на живота и. Желае да опази Добруджа,както и цяла България от варварското посегателство върху природните ресурси на държавата, чрез методи, които носят изключително голям риск за природата и хората!

Не е член на партията, но като участник в гражданска инициатива за борба срещу хидравличния разрив, именно Зелените са тия, сред които намери съмишленици и активно подпомагащи всичките и кампании до момента!

,,Ние сме гражданите на България, които желаем да живеем в просперираща Държава с чиста природа, в която живеят интелигентни и образовани хора! Желаем България да се развива, като се спазват национални приоритети, които са одобрени от гражданското общество! Ние желаем младите, образовани и активни хора да намерят смисъл да работят и живеят в България. Именно Зелените са партията, която гарантира тези приоритети!

Родена в гр. Добрич. Завършила е Висш институт по машиностроене в гр. Вaрна. Работила е 19 г. като учител-инженер в Техникума по Механотехника в града, а сега работи със съпруга си в частния бизнес. В тази връзка се сблъсква с множеството проблеми на малките фирми, като липсата на квалифицирани специалисти в областта на техниката, така и с множеството затрудняващи малките фирми административни тежести.

Получила първата информация от Зелените, за съществуващия проблем – шистов газ, става ревностен противник на хидравличния разрив, а сега и на въглищната газификация! Благодарение на много граждани съмишленици и с подкрепата на Зелените, организира множество мероприятия за спиране на посегателството върху природата, живота и здравето на хората. Организира и участва и в съвместен протест с приятели от Румъния, където за съжаление Шеврон се готвят да приложат фракинг технологията! Отново със възмутени граждани и с помощта на Зелените, предвижда да участва в общи с румънците протести, тъй като водата, от която живее Добруджа е обща и не трябва да се допуска замърсяването и!

„Много е важно за всички нас, Зелените да участват във властта, за да използват всички лостове, за да спрат заплахата идваща от Румъния, както и у нас! Ние трябва да създаваме законите, а не да ги догонваме!”

Ползва френски и руски език.


5. ЦАНКО АРАБАДЖИЕВ

Цанко Арабаджиев е роден на 03.01.1983 г. в град Варна. Завършва математическата гимназия в града. Бакалавър по Международни икономически отношения и магистър по Финанси от УНСС, София.

От ранна детска възраст проявява интерес към икономика и финансови пазари. Работи като финансов анализатор и портфолио мениджър в ОББ АД и ОББ Асет мениджмънт АД.
През 2013 г. се присъединява към екипа на ЗК УНИКА АД, където изпълнява длъжността „Инвестиционен мениджър“.

Лицензиран инвестиционен консултант от Комисията за финансов надзор.

С оглед на нетърпимата и непрекъснато влошаваща се ситуация в страната и абсолютният провал на политическата класа през последните 25 години, смятам че е време младите, образовани и необременени хора, да вземем съдбите си в ръце и да построим държава, в която да живеем следвайки европейски ценности и просперитет. Ще работя по проекти и инициативи насърчаващи икономическата активност, реформи в здравноосигурителната и пенсионната системи, устойчиво развитие на малкия и среден бизнес.


Един коментар по “3 МИР, Варна”

  1. Светлана Горбатенко каза:

    Подкрепям ви напълно в дейността ви и каузите,които защитавате!Ще гласувам за вас и ви пожелавам успех на предстоящите избори!Дано повече българи се осъзнаят,събудят и гласуват за вас!Платформата ви е много добра!Успех!!!

Вашият коментар