26 МИР София област

1. АНДРЕЙ РАЛЕВ

Роден през 1979 г. Живял е 6 години във Венецуела и 2 години в Испания. Завършил Маркетинг и Мениджмънт в УНСС и Управление на околната среда в университета “Карлос III” в Мадрид.

Работил е в областта на биологичното земеделие в производството на органични торове. Има професионален опит и в развитието на семеен бизнес по селски туризъм в Родопите – с. Косово, община Асеновград. Познава отлично интересите на хората в селските райони и спънките, които законодателната, изпълнителната и съдебната власт създават за тях. Има огромно желание да участва в промяната на България към по-добро.

Един от създателите на Коалиция “За да остане природа в България”, активист в редица кампании и проекти, свързани с развитие на селските райони, устойчиво ползване на горите, опазване на реките. В момента работи в Сдружение за дива природа “Балкани”.

Занимава се активно с алпинизъм, колоездене и скално катерене. Хобито му е наблюдение на птици (birdwatching).


2. АГЛИКА КРУШОВЕНСКА

„Вярвам, че човек дължи на природата и заобикалящия свят уважението и грижата, които очаква от тях. За жалост, ние често не живеем по този закон и се опитваме да подчиним света на собствените си прищевки и представи за комфорт. Това е път, който не води на никъде. Трябва да работим много, за да могат повече хора да осъзнаят тази тъжна истина и да потърсят как да променят начина си на живот.“

Аглика Крушовенска е завършила Журналистика и Политология в СУ „Св. Климент Охридски”. Има дългогодишен опит като активист в гражданския сектор. Работила по теми, свързани с интеграцията на малцинствените и маргинализирани групи в обществото като етническите общности, бежанците, лишените от свобода и др.
 

Координирала е дейностите по връзки с обществеността на големи проекти като Проект “Читалища” на Програмата на ООН за развитие и Министерство на културата.

В момента се занимава с онлайн маркетинг, като управлява собствен бизнес за продажби в интернет.

Член на Изпълнителния съвет на Зелените, координатор на дейностите онлайн и вътрешните комуникации.

Почитател е на Кърт Вонегът и създател на блога „Една мисъл на ден от Кърт Вонегът”.

Има две дъщери, които от малки мислят и живеят зелено.


3. ПЕТЪР ВАСИЛЕВ

Защо избрах „Зелените“? Краткия отговор е, че вярвам, че трябва да оставим планетата най-малкото в такова състояние, в което сме я намерили. И смятам, че това е възможно без огромни жертви и връщане към“живот в пещерите“ както ни плашат някакви псевдоексперти. Нещо повече – една „зелена“ икономика би била много по-устойчива и независима от такава, базираща се просто на потреблението на ресурси.

Роден през 1975 в Своге. Магистър по Бизнес администрация и Счетоводство в Университета за национално и световно стопанство. Специализирал Риск мениджмънт в Georgetown University по програма на USAID.

Първоначално работи в държавната администрация като експерт в Държавната комисия за ценни книжа (сега КФН). От 2001 до 2006 е икономически редактор на вестник Дневник и отговорен за неговата секция „Компании и пазари“. От 2006 до момента работи във финансовия сектор като финансов анализатор и управляващ инвестициите на фондовете на Алфа Асет Мениджмънт.

От 2011 създава собствена компания, която си е поставила амбициозната цел да работи за популяризацията на винения и гурме туризма в България – най-бързо развиващия се сектор в областта на туризма в глобален мащаб. Автор и издател на първия пътеводител за винен туризъм в България, подпомагащ желаещите да опознаят традициите и тайните на българското винопроизводство.

За разлика от масовия туризъм, който освен че оставя след себе си бетонни джунгли, води в България най-ниското ниво туристи и като платежоспособност, и като интереси, туристите практикуващи винен и гурме туризъм са изключително отворени и към културния туризъм, и към селския и приключенския такъв. При това този род туристи са изключително отговорни към природата и не на последно място – носят много повече приходи, които се разпределят сред много повече и различни участници в бранша

Говори английски, ползва руски език. Член на ПП „Зелените“.


4. ЕЛИ ИЛИЕВА

Ели ИлиеваЗавършила е Технология на полиграфическата промишленост в Украйна. След това работи като технолог на наборните цехове в Полиграфическия комбинат в София, технически редактор в издателство „Свят“, секретар на вестници.

„През 2001 животът ми се обърна на 180 градуса и започнах да се занимавам със земеделие, а от 2005 година с биоземеделие. Отглеждам бял трън, лимец, ръж, царевица, слънчоглед, сорго, ечемик и мека пшеница. В момента съм управител на „Био ЕМЕ“ ООД.“


5. МИГЛЕНА САМОКОВЛИЕВА

Родена в град Силистра. 1984 год. завършва средно образование в икономически техникум „Георги Димитров“ – гр. Силистра. 1990 год. завършва висше икономическо образование във ВФСИ „Д.А. Ценов“ – гр. Свищов, специалности „Счетоводство и контрол“ и “Методика на преподаване на икономически науки“.

От 1992-2005 год. работи като преподавател по икономически дисциплина в професионална икономическа гимназия гр. Силистра. През същият период работи и като главен счетоводител в частна фирма в Силистра и извършва икономически и счетоводни консултации на фирми от региона.

От 2005 год. живее в Палма де Майорка, Балеарските острови и е съсобственичка на магазин за чай и билки, както и преподавател по руски език на безработни по програми организирани от бюрото по труда.

 

 

 


Вашият коментар