18 МИР, Разград

1. ИВАЙЛО СТОИМЕНОВ

На 34 години, завършил е Връзки с обществеността в СУ „Св. Климент Охридски”. Възпитаник на Програмата за развитие на младежки лидери в Югоизточна Европа на Колежа на Европа и Европейската фондация за Балканите, както и на програмата за млади лидери на института ASPEN в Румъния.

През 2007 г. участва в Общото събрание на ООН като първият в историята младежки делегат на България.

През 2013 г. е сред редовните участници в протеста #ДАНСwithme и става един от учредителите на гражданската организация Протестна мрежа.

Работил е като журналист в много електронни и печатни медии, в момента е на свободна практика, автор е в SofiaLive.bg, Webcafe.bg, OffNews.bg, GoGuide.bg, вестник Преса.

Хобитата му са футбол, боди билдинг, рок музика, фантастична литература, колекционира шалчета на футболни отбори и бирени халби. Ивайло е най-успешният състезател в историята на ТВ предаването „Минута е много” като през 1996 и 1998 е трикратен и годишен победител с теми футбол и история.

“Искам аз и бъдещите ми деца да останем тук и да не ни се налага да прекарваме по-голямата част от времето си в борба за това, което ни се полага по право – благоприятна и здравословна среда за достоен живот. Разделил съм се с илюзиите, че някой друг ще осигури всичко това наготово и смятам, че страната ми има нужда от мен, а политиката е средството за постигането на тези цели. Щастлив съм, че в партия Зелените са се събрали достатъчно много достойни и способни хора, които споделят същите възгледи”.


2. ГЕРГАНА ТОМОВА

Магистър по Политология, УНСС; магистър по Мениджмънт на политически кампании, университет Фордам, Ню Йорк. Работи в изследователска агенция ЕСТАТ.

Младежки делегат на България в Общото събрание на ООН за 2013 година; съучредител на студентско сдружение Его Политико.

Активна в сферите на младежката политика, права на животните, устойчивото развитие.

Владее английски, немски, чешки и руски език.


Вашият коментар