11 МИР, Ловеч

1. МАРИН КАЛЧЕВ

МАРИН КАЛЧЕВРоден, израсъл и живее в Ловеч. На 32 години, неженен, с дете. Завършил Техникум по икономика. Развива малък IT бизнес в Ловеч.

Тази година стана първият българин, получил оправдателна присъда за отглеждането на коноп за медицински цели – за лечение на множествената си склероза.

След като последните няколко години имах доста допир с държавата, и за капак прословутото „конопено дело“, реших се да опитам да допринеса и аз с каквото мога.

Защо Зелените? Като начало ми направи впечатлението, че не е партия от лидерски тип, наблюдавам я от известно време, опознах се и с част от личностите там, допада ми и мисленето им по редица въпроси, включително и по отношение на е прословутата марихуана.

Нужни са млади, честни, коректни личности, време е да се види поколението на 70-те и 80-те години – какво сме разбрали, каква поука сме си взели, след като животът ни премина в лъжи.

Имал съм и имам възможност да емигрирам, но никога не ме е „дърпало“ натам, особено след появата на моето дете в живота ми.

Ще приключа с една реплика на покойния ми баща от началото на демокрацията в България: „Нашият живот мина в комунизма, но поне за вас ще е по добре“. Уви, същата реплика е актуална и към днешна дата… Докога?!


2. ГЕОРГИ АНТОНОВ

Георги АнтоновРоден е в Луковит през 1962 г. Женен, с две деца.

През 1987 г. е уволнен дисциплинарно от армията за това, че не желае да членува в БКП.

Работи като инженер, има магистърска степен по ,,Икономика и управление на индустрията“.От 1994 е учител в Професионалната гимазия по селско стопанство в Луковит.

На местните избори през 2011 г. е избран за общински съветник от листата на ПП Зелените.

Работя с млад и перспективен екип. Всички изразиха единодушно желание да представляваме на местно ниво Зелените – толерантна,различна от статуквото,защитаваща общочовешки ценности партия.

Ако бъда избран за народен представител, ще работя изключително и само в интерес на хората – нещо,което правя вече две години като общински съветник.

Знам причините за всички беди на българския народ – това е лошата форма на управление заложена в конституцията. Всичко останало е следствие – бедност, престъпност, корупция, монополи.

Имам законодателни идеи, свързани с местното самоуправление, образованието, опазването на околната среда”.


3. НАТАЛИЯ ДИМИТРОВА-ПОПОВА

НАТАЛИЯ ДИМИТРОВА-ПОПОВА

Родена в Луковит. Съучредител на Зелените и член на Националния съвет от 2008 г. Завършила магистратура по “Управление на градската и околната среда” от университета Вагенинген, Холандия (2001) и бакалавърската степен в Американския университет в България, Благоевград, с двойна специалност по “Приложна икономика” и “Бизнес администрация” (1999). На 39 години, омъжена.

Притежава повече от десет години опит като консултант и ръководител на проекти в България и Холандия за преквалификация на социално маргинализирани групи и обучение през целия живот; управление на отпадъците и водните ресурси; адаптация към климатичните промени; обществено участие и достъп до информация; подкрепа при създаване на малки и средни предприятия на социално слаби граждани.

Хоби интереси: фотографията, плуването и планинските преходи.

„Ако бъда избрана за народен представител, искам да работя за разкриването на повече зелени работни места във всички възможни ниши на българската икономика, за защита на правата на потребителите, които да имат избора да консумират храни без ГМО и дишат въздух без прах от въглища и автомобили и за единна европейска енергийна политика, базирана на възобновяеми източници и енергийната ефективност, като алтернатива на ядрената енергия, въглищата и шистовия газ, която да подпомага ефективно борбата с климатичните промени.“


Вашият коментар