РУМЕН ГЪЛЪБИНОВ – кандидат за общински съветник в София с номер 7 в листата на Зелените и кандидат за кмет на район Подуяне

roumen_galabinov

 

Роден съм през 1966 г. Завършил съм УНСС като магистър по Икономика. Имам следдипломни квалификации от Университета на Джорджтаун, Вашингтон, САЩ (Банков рисков мениджмънт), Университет Сeйнт Джон, Колеж по застрахователен и рисков мениджмънт, Ню Йорк, Университета Екситър, Англия (Банки и финанси). Имам професионални квалификации по застрахователен и рисков мениджмънт и пазари на ценни книжа от Германия и Англия.

През 2002 г. бях генерален директор на Агенцията по застрахователен надзор, а през 2003 г. – зам.-председател на Комисията по финансов надзор към Министерство на финансите. Работил съм и съм членувал в управителните съвети на международни застрахователни компании от България, Австрия и САЩ.

Понастоящем съм регионален мениджър на международната компания IUC, Турция. Автор съм на три книги и поредица от статии в националната преса в областта на застраховането и финансите.

Владея отлично английски език, и руски език. Женен съм, с две деца.

За мен пътят към eдна чиста, умна и просперираща София минава през доброто и прозрачно финансово управление и спазването на правилата. Както и през мерките за облекчаване на трафика в града, особено в по-натоварените му части, и санкциите за недобросъвестни шофьори и такива, които паркират по детски площадки и градини.