Прокопиев продаде Зелените на Цеко Минев

Зеленикакви вести

ПИБ изкупи мажоритарния пакет от акциите на ПП „Зелените“, Фондация Биоразнообразие и Зелени Балкани, които до този момент се владееха от олигарха Иво Прокопиев, чрез сингапурски фонд.

Прокопиев пусна акциите още с отварянето на БФБ, като те предизвикаха огромен интерес сред инвеститорите. За много кратко време те достигнаха предкризисни нива, след като за тях наддаваха едновременно ПИБ, КТБ и Химимпорт на ТИМ. Накрая лъвският пай се падна на банката на Цеко Минев, а сред миноритарните акционери се наредиха другите конкуренти.

Неправителствените природозащитни организации „Природата за хората и регионите“ и „Национална асоциация Българско Черноморие“ също се сдобиха с по една акция и право на глас в общото събрание на акционерите.

Според източници в банката, тя планира да възвърне инвестицията си чрез предлагане на дребно на лобистки услуги в Европа след сигурното влизане на поне трима евродепутата от листата на Зелените, която вече се кредитира с над 20% от националните социологически агенции.

Вашият коментар