ПП „Зелените“ прекратява участието си в структурите на Реформаторския блок

На своето извънредно заседание, от 13 ноември Националният съвет на Зелените взе следното решение:

„Прекратяваме участието на ПП „Зелените“ в структурите на Реформаторския блок, но продължаваме да работим за предизвикване оставката на кабинета Орешарски и изготвяне на мерките по платформа за демафиотизация на страната.“

Решението е взето с 16 гласа ЗА срещу 13 гласа, подкрепили алтернативното предложение: „Продължаваме работата си в Реформаторския блок за предизвикване оставката на кабинета Орешарски и изготвяне на  платформа за демафиотизация на страната, без да участваме в разговори за предизборна коалиция. На следващия редовен Национален съвет на Зелените да бъде изготвена форма за допитване за участието ни в Реформаторския блок до всички наши членове и да бъде проведено допитването. Решение за влизане или не в коалиция ще вземе Националното събрание. Вземаме решение Националният съвет да приеме правила за работа на контактната група в срок до следващото си редовно заседание.“

7 коментара по “ПП „Зелените“ прекратява участието си в структурите на Реформаторския блок”

 1. Митко каза:

  Подкрепям! Реформаторският блок си остана съмнителен и муден. Съмнителните субекти там не направиха нищо, за да разбулят съмненията, а даже напротив. В допълнение РБ не може да се похвали с нищо полезно свършено до момента.

 2. Калин Ненов каза:

  Не искам да коментирам горното решение (за мен няма „вярно“ и „грешно“
  решение – и двете просто водят към следващи решения), а само да
  потвърдя подкрепата си за каузите, които се ни събрали – вас като
  политически формация, всички нас и вас като гражданско движение. В
  такъв напрегнат момент е жизненоважно да се държим заедно – да се
  фокусираме върху нещата, които ни събират. В крайна сметка, те
  са по-важни от нещата, които ни разделят… да?

  С вас съм.

 3. Добромир Домусчиев каза:

  Изключителна глупост, която ще маргинализира окончателно партия Зелените, а опасявам се ще компрометира и зелената идея. Загубихте много гласове, включително и моя. Очаквам хората гласували за това решение да си поемат отговорността веднага след идните избори.

 4. Не искам да коментирам горното решение (за мен няма „вярно“ и „грешно“ решение – и двете просто водят към следващи решения), а само да потвърдя подкрепата си за каузите, които се ни събрали – вас като политически формация, всички нас и вас като гражданско движение. В такъв напрегнат момент е жизненоважно да се държим заедно – да се фокусираме върху нещата, които ни събират. В крайна сметка, те са по-важни от нещата, които ни разделят… да?

  С вас съм. 🙂

 5. Красимир Стоянов каза:

  Това е една изключителна глупост, която обрича „Зелените“ в България за години напред на маргинално политическо съществуване – а това е много жалко! За мен това решение говори само за безнадеждна идеологическа закостенялост…

 6. Калин каза:

  Не искам да коментирам горното решение (за мен няма „вярно“ и „грешно“ решение – и двете просто водят към следващи решения), а само да потвърдя подкрепата си за каузите, които се ни събрали – вас като политически формация, всички нас и вас като гражданско движение. В такъв напрегнат момент е жизненоважно да се държим заедно – да се фокусираме върху нещата, които ни събират. В крайна сметка, те са по-важни от нещата, които ни разделят… да?

  С вас съм.

 7. Павел каза:

  Лично аз съм доволен от решението, но след като ще се допитвате до членската маса за участието в РБ, не трябваше ли това да се случи преди да се гласува излизането? Сега ако се окаже, че достатъчен брой членове искат Зелените в РБ, ще стане още по-голям цирк.

Вашият коментар