Позиция на Реформаторския блок относно ветото на Президента върху промените в бюджетата

На 21 юли 2013 г. Реформаторският блок изложи своите аргументирани възражения срещу актуализацията на бюджета и емитирането на нов държавен дълг и призова президента Росен Плевнелиев да наложи вето.

Днес Президентът Плевнелиев наложи вето на закона със същите мотиви, независимо от политическия натиск. С това си действие той защити обществения интерес, като отложи кражбата на половин милиард лева от мафията.

Едно прегласуване на актуализацията на бюджета ще представлява подписване на тройна управленска коалиция между БСП, ДПС И Атака. Неприемането на аргументите за ветото на Президента превръща плана Орешарски в план Сидеров. Избирателите на ДПС не трябва да имат повече илюзии, че с техните гласове вече управлява Атака. Отговорността за тази нова коалиция е на Председателя на ПЕС и лидер на мандатоносителя г-н Станишев.

Реформаторският блок отново настоява за незабавна оставка на правителството и парламентарни избори и призовава всички български граждани да спрем кражбата с национален протест в деня на прегласуването на актуализацията на бюджета и емитирането на нов дълг.

Вашият коментар