Предложения на Зелените към Реформаторския блок

На своето заседание от 6 юли НС на Зелените взе решение да предложи на четирите партии от Реформаторския блок, да бъде обсъдена нова формулировка на името и предлага то да бъде „Общност за съвместни действия”. Групата за преговори от Зелените получи мандат да обсъжда единствено общи действия за предизвикване на предсрочни избори и за промени в Изборния кодекс.

НС на Зелените приканва партиите, участващи във формата, да декларират публично, че осъждат действията на властта в Турция срещу гражданите, които протестират мирно в защита на парка Гези и на демокрацията в страната.

10 коментара по “Предложения на Зелените към Реформаторския блок”

 1. Лилия Костова каза:

  Здравейте всички.

  Реформаторският блок НЕ Е коалиция. На някои от партиите в него много им се иска да бъде такава, но той не е! Неговата цел е да разработи стратегии за една бъдеща управлeнска политика. Но това съвсем не значи, че партиите ще се явят на избори заедно.

  Така че не бързайте да ни намразвате и напускате. В „Зелените“ има работа за всеки гражданин, който иска да помогне. Нещо повече, всеки активен човек ни е нужен. Демокрация се прави с активно участие на много хора. Иначе не работи. Не го забравяйте.

 2. Тошо каза:

  Аз предлагам да излезете от този реформаторски блок, а? Докато ние не сме напуснали Зелените!!!!!

 3. Светослав каза:

  Участвах в създаването на „Зелените“, помагах с каквото можех, но не мисля, че елементи на етически партийни формации трябва да бъдат приемани в реформаторския блок, не искам ново ДПС. Искам свободна и демократична България. Пак ще гласувам за „Зелените“, но не желая комунисти и агенти на държавна сигурност на руските и турските тайни служби вътре в партията.

 4. Митко каза:

  Мисля, че е време за едно подробно обяснение за този реформаторски блок. Като гледам въпросите на избиратели се повтарят, а отговори няма.

 5. д-р Тодоров каза:

  прочетете г-н Георгиев, много внимателно какво е напсиано тук, какво пише в декларацията и какво се иска от Касим Дал.

 6. Иван Георгиев каза:

  И аз като Николай Николов гласувах за Вас на изборите, но след като влизате в блок заедно с Касим Дал и разни други антибългарски елементи до тук с подкрепата ми за вас.

 7. до Николай Николов, д-р Тодоров каза:

  г-н Николов, прочетете внимателно написаното в позицията. Ако сте политически грамотен човек, застанал на позициите на западната демокрация ще разберете колко умерена, принципна и консервативна е позицията на ПП ЗЕЛЕНИТЕ.

 8. д-р Тодоров каза:

  Не мога да скрия задоволството си от мъдрата позиция, която сте приели. Поздравявам Ви за принципната и честна позиция, отговаряща на изискванията на курса ни към различна и открита политика. Позицията ни доказва политическо израстване на една млада партия, която може да извоюва полгащото й се място в обществения живот на страната само с такива позиции. Още веднъж – Браво на НС на партията ни.

 9. Николай Николов каза:

  На изборите гласувах за вас , бях решил да подкрепя накоя малка партия.Запознах се повърхностно с идеите ви и ми се сториха нормални.В това обединение „Реформаторски блок“ , не разчитайте за мен.Добре е малките партии да се обдеиняват , за да няма разпиляване на гласове , но с хора като Кунева и Костов не виждам никакво бъдеще.Те може и да не са лидери на партиите си вече , но ще дърпат конците.Една гнила ябълка да има в кошницата и знаете какво става с останалите.Сбогом.

  • Зелен каза:

   Гласувах за Зелените на всички възможни избори откакто съществувате. Агитирах и стотици други разумни млади, а и възрастни хора да ви подкрепят. Ако влезете в коалиция с ДСБ (Костов убиеца на СДС, който даде властта на БСП, ДПС и НДСВ заради собственото си его), Мартин Димитров (Послушник на Костов, но със силни властови амбиции заради което е готов на всичко дори да закрие СДС за сметка на ДСБ), Надежда Михайлова (Предала СДС и насадила Мартин Димитров за лидер на СДС помагайки на Костов да сложи ръка на т.н. ОДС) и Кунева (Активен деец на тройната коалиция и егоцентрик тип Костов, заради което направи своя партия), та ако се коалирате с тези хора няма да ви подкрепя и да гласувам за вас! Пътят за коалиция е открит само към СДС иначе ще разберете какво значат болните лидерски амбиции на командирите Костов-Кунева-Мартин Димитров+Надежда Михайлова. Ще се опитат да се възползват от вас и ще загубите идентичност. За тези хора принципите съществуват само след като е задоволено ЕГОТО ИМ. За тях принципни са само тези, които им се кланят и слушкат. Мислете добре какво правите и на къде отивате.

Вашият коментар