Зелените: Кабинетът незабавно да извади всички държавни пари от КТБ!

 „Ако искате да победите мафията, първо я направете бедна. Богатството ѝ е, с което тя купува вашите полицаи, следователи, съдии, политици… Колкото по-богата е, толкова по-трудно ще е да я победите.“  Препоръка от италианските антимафиоти.

Правителството на Пламен Орешарски се провали в опита си да се представи за независимо от олигархични интереси. Избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС, както и назначенията на редица компрометирани министри, заместник министри и областни управители, са ясно доказателство, че кабинета продължава политиката на ГЕРБ на тясно обвързване на властта с клиентелисткия бизнес. Затова Зелените настояваме за оставката на правителството и за нови парламентарни избори при нови правила гарантиращи равнопоставеност на участниците.

Преди окончателното сдаване на властта правителството трябва да предприеме следните спешни мерки, които да гарантират обществения интерес и ограничат източниците за финансиране на олигархията:

1. Изваждане на всички пари на държавни предприятия и ведомства от Корпоративна търговска банка.

2. Изваждане на светло на лихвите, които са получавали държавните дружества в КТБ.

3. Отстраняване на всички директори на държавни дружества, правили депозити в КТБ.

Тези мерки трябва да бъдат изпълнени до края на тази седмица.

Призоваваме членовете и привържениците си да продължат ЕЖЕДНЕВНИТЕ ПРОТЕСТИ по площадите на страната до реалното отстраняване на олигархията от властта.

Призоваваме протестиращите в София тази вечер да почетат паметта на италианския борец срещу МАФИЯТА  – ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ, пред ПАМЕТНИКА НА Джузепе Гарибалди, намиращ на едноименния площад. По ирония на съдбата там се намира и централата на Корпоративна търговска банка, където през последните години е съсредоточена реалната власт в държавата.

ДА ПОКАЖЕМ НА МАФИЯТА, ЧЕ САМИ ЩЕ СИ ВЗЕМЕМ ДЪРЖАВАТА ОБРАТНО!

Етикети: , , , , , , , ,

Един коментар по “Зелените: Кабинетът незабавно да извади всички държавни пари от КТБ!”

 1. Приятели – видяхте ли новата Харта за разграждане на плутократичния модел на българската държава?

  http://harta2013.eu/

  Двама от подписалите я инициатори са Тома Белев и Петко Цветков.

  Насочвам вниманието ви специално към тази страница:

  http://harta2013.eu/?page_id=7

  Не знам доколко ще е отворено участието в експертните групи към Комисията – но ако имате желаещи да участват, свържете се с инициаторите.

Вашият коментар