Обществото е заплашено от подмяна на дневния ред

Декларация на ПП „Зелените“

Партия „Зелените“ наблюдава с тревога опитите на новото правителство да възбужда дебати, които отдавна трябваше да са затворена страница за българското общество. Ние сме категорично против реанимацията на псевдопроблеми, които разделят гражданите и пилеят тяхната енергия, вместо тя да се насочи към действителните проблеми, пред които е изправена нацията. За нас е абсолютно неприемливо изкарването на преден план на вече решените въпроси за:

– тютюнопушенето в обществени сгради и заведения
– рестарта на проекта за АЕЦ Белене
– проучването и добива на шистов газ
– възможността посланиците на България да са бивши агенти на Държавна сигурност.

„Зелените“ смятаме, че служебният кабинет на Марин Райков очерта и даде работещи решения за някои от най-сериозните задачи пред настоящото управление. Затова подкрепяме одобрените от него правила за съхраняване на парите на държавните компании, които биха премахнали симбиозата между държавата и подкрепящите я медии, както и биха насърчили конкуренцията в банковия сектор. „Зелените“ сме и за изваждането от енергийния микс на замърсяващите природата и скъпи топлоелектрически централи, за които няма ангажимент за изкупуване на енергия, както и намаляване на влиянието на заводските ТЕЦ. Тези мерки биха отслабили значително натиска за повишаване на цените на енергията за потребителите.

Настояваме правителството да се занимава сериозно с действителните проблеми пред българското общество, каквито са състоянието на енергийния отрасъл, борбата с безработицата, посегателствата срещу природата, въвеждането на ефективна регулация на естествените монополи и борба с досега подкрепяните от държавата такива, и реформи в здравеопазването и държавната администрация.

Ние ще следим непрекъснато дали правителството работи в интерес на обществото по тези въпроси, или се опитва да обслужва олигархични интереси, и ще реагираме своевременно и категорично при всякакви опити за прокарване на решения в ущърб на интересите на българския народ.

9 коментара по “Обществото е заплашено от подмяна на дневния ред”

 1. Lili Kostova каза:

  След това избираме хора, които няма да работят в интерес на корпорациите. Просто е 🙂

 2. Рошо каза:

  „За нас е абсолютно неприемливо изкарването на преден план на вече решените въпроси за:
  – тютюнопушенето в обществени сгради и заведения
  – рестарта на проекта за АЕЦ Белене
  – проучването и добива на шистов газ
  – възможността посланиците на България да са бивши агенти на Държавна сигурност.“
  Зелените защо не си намерят истинска кауза, която да е подходяща за тях? Не съм чул една градинка да изчистят, къде се пенят с политика да се занимават?

  • Tanya каза:

   По-истинска/подходяща кауза от тази? Дай идея:)
   Няма да чуеш за градинки и малинки защото партията не е популистка и не плаща пари за реклама. Няма и ‘инвеститори’. Но ако случайно мернеш някой ‘самодеец’ да чисти някъде, попитай го дали е ‘зелен’ и защо чисти.

 3. Ливис каза:

  Вие не сте фактор. Всички се възмущаваме от неадекватното правителство и народа ще го свали съвсем скоро и без вашите опити. Надявам се да не си препишете после заслугата, както направихте с Иракли.

  • Строшо каза:

   Я го гледай па тоя!
   ПрЕписва се на контролно по математика.
   Заслуги не можеш току така да ги прЕпишеш.

 4. Румяна каза:

  Да не забравяме и реформата в съдебната система

  • Росен каза:

   Ние, вие … каква е разликата? И да го свалим, кой ще дойде на негово място? Пак някой който обслужва корпоративните интереси на едрия бизнес.
   Единствената оправия е да обезкървим корпорациите. Не пазарувайте от тях, не ползвайте нищо тяхно, ко колкото ви е възможно. Не ходете на хотели, не пазарувайте в молове. Търсете частни производители. Подкрепяйте дребния бизнес … локално.
   Най-големия страх на системата е да спрем да пазаруваме.
   Това е световен проблем, не е само в БГ. Пазарувайки даваме сила на корпорациите, които работят срещу хората. Държат ги в плен със силата на парите, които банките печатат по поръчка и без никакво обезпечаване.Ние даваме сила на парите им, като вярваме в тяхната истинност …а тя е илюзия.
   Иначе хубаво. Сваляме правителство след правителство … и какво?

   • Строшо каза:

    Е те парите са си на банките.
    Личи си от думата БАНКнота.
    Виж, за стотинките не знам 🙂

    Иначе за подкрепата на дребния бизнес – аз, да ти кажа, повече ядове съм виждал от тия така наречени „дребни бизнесмени“. Та и там много трябва да се пробира на кого да си оставиш парите, че да не ти се запали чергата.

Вашият коментар