Зелените призовават гражданите на община Стара Загора да гласуват с ДА за закриването на полигона в Змейово

Зелените призовават гражданите на община Стара Загора да гласуват с ДА за закриването на полигона в Змейово на предстоящия местен референдум на 26.05.2013 г. Той е един от замърсителите на въздуха в региона и прекратяването на дейността му е предпоставка за подобряване качеството на околната среда и здравето на населението.

Призоваваме Ви да не обръщате внимание на онези, които Ви казват, че референдумът няма да има сила. Спомнете си, че същото говореха на жителите на Бургас, Созопол, Поморие, когато гласуваха срещу нефтопровода „Бургас – Александруполис“. Но те принудиха правителството да се откаже от него!

В същото време Зелените следим действията на останалите реални и потенциални замърсители от региона и подготвяме адекватни предложения за намаляване или спиране на тяхното негативно въздействие.

Стара Загора – гласувай с ДА!

poligonyt-zmeijovo-400

Един коментар по “Зелените призовават гражданите на община Стара Загора да гласуват с ДА за закриването на полигона в Змейово”

  1. Владимир Какачев каза:

    Разочаровате ме. Не че защитавам полигона, ама моето поколение сме ходили в казарма и знаем какво излиза от едно оръдие. Две години съм гърмял в танка „и нищо ми няма – гласувам за Зелените“. Да не се лъжем – проблемът на Стара Загора е в ТЕЦ-овете.

Вашият коментар