Кампанията на Зелените в София-област набира зелена енергия (ВИДЕО)

DSC02664 DSC02861 DSC02593

Във вторник Зелените представяме програмата си в Ботевград с много усмивки, добро настроение и цветя. На разположение за вашите въпроси ще бъдат кандидат-депутатите от 26 МИР – София-област:  Петър Кърджилов и Ивайло Йосифов, а между 12.00 и 13.00 ч. – и водачът на листата в София-област Десислава Алексова. Освен в Нов български университет,  Десислава е преподавател и в Международното висше бизнес училище в Ботевград. Студентите и техните съграждани ще получат от безплатните ни материали и ще могат да си закупите тениски, торбички, химикалки и други сувенири от Зелените, за подпомагане финансирането на кампанията. Щандът ще бъде открит край фонтаните в 11.00 ч., като се предвижда събитието да продължи до 15.00 ч.

В края на миналата седмица кандидатите на “Зелените” за София-област – Десислава Алексова, Ивайло Йосифов, Росен Василев и Петър Кърджилов посетиха Драгоман на ежегодното състезание по планинско колоездене “Байк за Чепън”. Старта на състезанието беше от Центъра за опазване на влажните зони “Драгоманско блато”. Раздадохме на участниците светлоотразнителни зелени жилетки, за да се засили сигурността им на пътя обратно към София и в големия град. Любезни дами бяха приготвили вкусни баници и сладки за участниците, с които почерпиха и кандидатите. Хора от Драгоман се запознаха със Зелените и разговаряха за политиките и нуждите на общината. Зелените посетиха и Драгоманското блато – най-голямата влажна зона у нас навътре в сушата.

На 25 април кандидатите посетихме Костинброд, срещнахме се с граждани в центъра на града и засадихме цветя в градинката на Зелените. Градинката е създадена и се стопанисва от местната организация на „Зелените“, активен член, на която е Ивайло Йосифов – втория в листата на Зелените за 26 МИР. И в двата града ни посрещнаха с усмивки и много рядко се чуваха изрази като „Аман от тая политика!” или “Всички сте еднакви!”. Хората усещаха, че наистина сме различни от всички останали, че сме едни от тях, с честна грижа и за нас и за тях, без раздути обещания. Усещаха ни, че носим в сърцата си идеята за различна политика на грижа за хората, природата, красотата и справедливостта.

Общините в София-област разполагат с разнообразна и чиста природа и богато културно-историческо наследство типични условия за развитие на алтернативния туризъм и биологичното земеделие – приоритети в програмата на Зелените.