Зелените посрещат Цветница с цветя и здравословна храна

Image0199           Image0198

В неделя, 28 април, Зелените ще посрещнат красивия християнски празник Цветница като ден на цветята, природата и здравословния живот с раздаване на цветя в цялата страна и пикник за здравословно хранене в София.

По Цветница,  Зелените  ще подаряват живи цветя и растения със специални послания из цялата страна. Акцията се осъществява с целево дарение на симпатизантка на Зелените от Швейцария, пожелала да остане неназована. По нейна воля на щандовете на Зелените на Цветница ще се раздават малки саксии с живи, цъфтящи цветя. Сред градовете, където ще се осъществи акцията са: София /Южен парк – Голямата – ( английска)  поляна на входа на  бул. Витоша и градинката пред Народния театър на щанда на Зелените, /Благоевград /на алеята за парк Бачиново/, Пазарджик/ на централния площад до пощата/, Сливен / до Стария бряст/ Пловдив /срещу часовника на Централна поща/, Русе /площад „Дунав“/.

Пикникът за здравословно хранене ще се проведе в Южния парк, откъм бул. Г.Делчев, от 16.00 ч. и е отворен за всеки, който се интересува от здравословно хранене, екологично земеделие и приготвяне на вкусна и полезна храна. Зелените канят своите приятели, родители и деца, за да споделят храната, която ги кара да се чувстват добре, и да обсъдят идеите си за здравословен живот. На събитието ще има и детски кът с игри и работилничка за приготвяне на сурови бонбони и обмен на вкусни и полезни рецепти. Музика на живо ще изпълнят Елица Стоянова и Николай Николов. Беседи ще изнесат:

  1. Борислав Сандов, Движение “Хранителна Независимост – България”, съпредседател на “Зелените” и водач в 23-ти МИР – тема: произход на здравата храна;
  • Анна Пѣлова, автор на “Правилно Хранене” (www.pravilnohranene.com) и кандидат на “Зелените”, на тема подбор за здравословно хранене.

 

Телефони за повече информация: Анна Пѣлова, 098 8833465 и Борислав Сандов, 087 9096757.

Информация за раздаването на цветя: Наталия Димитрова – Попова, 088 4019708.