Зелените се отзоваха на сигнал за изкореняване на живи дървета

Кандидати-депутатите на Зелените от 23-и район в София Борислав Сандов и Веселин Веселинов се отзоваха на сигнал на граждани от ЖК Младост 3 за премахване на възрастна дървесна растителност в прилежащо междублоково пространство.

Проектната документацията за инвестиционен проект, представена от собственика на имота, преди задълбочен прочит изглежда перфектна от правна гледна точка.

Моралната страна относно уплътняването на свободните междублокови пространства остава отворена. Съществува ли морал в инвестиционните намерения; до каква степен е длъжна Столична Община да информира обитателите си за плановете и застрояването, което се предвижда близо до домовете им; или гражданите са принудени сами да търсят правата си и информация за случващото се в града?!

Във връзка с разглеждането на Подробния устойствен план на територията, гражданите със съжаление научиха и за предвидена масивна сгради с много високи параметри на застрояване в непосредствена близост до жилищата им.

Предстои допълнително разглеждане и изясняване на случая, като Зелените ще продължим да го следим и да подкрепяме каузата на гражданите, борещи се за нормална и здравословна градска среда.

Видеорепортажа на OffNews.bg по случая можете да видите тук.

Snimki Mladost darveta