ПЕТЪР КЪРДЖИЛОВ – кандидат за общински съветник в София с номер 11 в листата и кандидат за кмет на район Витоша

 

Петър Кърджилов

 

По образование съм доктор по Обществени комуникации и информационни науки на Софийски университет, бакалавър по Връзки с обществеността и магистър по Електронни медии.

Член съм на Съюза на учените в България и на Националния съвет на ПП „Зелените”. Носител на две награди „PR Приз“ на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО). Работил съм като журналист и комуникационен специалист в частния, неправителствения и държавния сектор, в това число в Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ), БНТ, БНР.

В момента работя като специалист Връзки с обществеността в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН.

Автор съм на над 40 научни статии и медийни публикации в областта на обществените комуникации, енергетиката, защитата на природата, културния туризъм и екологичния транспорт. Основател и активист на „Гражданската инициатива за забрана на проучването и добива на шистов газ по метода хидравлично разбиване”, на Гражданска група „За Витоша“ срещу поправките в Закона за горите, на „Българска анти-ядрена коалиция” и др. Освен това съм лицензиран воден спасител, републикански шампион по йога за 2010 г. и последовател на учението на Петър Дънов.

Застъпник съм за енергийната независимост чрез ВЕИ, енергийна ефективност, алтернативен туризъм, биологично земеделие и екологичен транспорт.

Вярвам, че прилагането на същите принципи на чиста околна среда и устойчиво развитие е ключово за това София да се превърне в проспериращ и щастлив град.

Блогът на Петър Кърджилов

 

Вашият коментар