Зелените с ново ръководство и нови идеи за развитие

03.12.2014

На 29-30 ноември се проведе Национално събрание на ПП „Зелените“. Променена е структурата на ръководните органи, като съпредседателите стават двама и се създава нова длъжност Координатор на местните организации, както и постоянно действащ щаб. Целта на тази промяна е да се работи активно с хора и организации, симпатизиращи на зелената идея.

Петко Цветков 1За нов съпредседател на Зелените беше избран Петко Цветков – еколог, завършил Националната природо-математическа гимназия и Биологически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ като магистър по екология. Той е сред основателите на ПП „Зелените“ и един от двигателите за създаване на коалицията от природозащитни организаци „За да остане природа в България“. Работи активно и по темите свързани с реформа на съдебната система за реално гражданско участие.

Борислав Сандов, който се оттегли от съпредседателското място, лично поздрави колегите си и им пожела много успехи занапред. „Продължавам да вярвам в по-доброто бъдеще за страната и партията ми, като основание за това ми дават както процесите по света и в Европа, така и колегите, които застават начело на Зелените – Анна Пелова и Петко Цветков“, заяви Сандов. Той остава в организацията и продължава работата си като член на Националния съвет на партията, заедно с Боряна Хрисимова, която беше кандидат за генерален секретар на Европейската Зелена Партия (ЕЗП) и Петър Кърджилов, доктор по кризисна комуникация и изследовател към катедрата на ЮНЕСКО “Комуникация и връзки с обществеността” във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет.

Приоритетите, по които ще работят Зелените с новите хора в екипа си, са в три основни направления:

  • Създаване на стойностна алтернатива на сегашния обществено-политически модел в широк диалог с гражданското общество с цел осигуряване на реално представителство на интересите на гражданите в политическия процес.
  • Отваряне на Зелените към различни социално-икономически теми и в области от обществено значение като култура, образование, здравеопазване, благоустройство, работни места, енергийна политика.
  • Продължаване на активната работа по всички екологични теми и казуси, свързани с опазването на природата и природните ресурси и спазването на законите в страната.

Събранието взе решение Зелените да започнат подготовка за участие в местните избори през есента на 2015 г., както и в евентуални предсрочни избори за Народно събрание.

 

Вашият коментар