Любимите преференции на „Зелените“ за изборите

ЗЕЛЕНИКАКВИ ВЕСТИ 🙂

На парламентарните избори за втори път българският гласоподавател ще може да избира не само между партии, но чрез преференцията си – и между отделните им кандидати. Тъй като Зелените прекрасно знаем, че не всички избиратели ще ни подкрепят, сметнахме че е добре да дадем шанс на симпатизантите и на другите формации да вземат информирано решение. За улеснени им предлагаме списък от избрани от нас топкандидати на конкурентите ни (по един за всеки район). Така улесняваме гражданите не само защото нашите листи са „и най-красиви, и най-добри“, но и джентълменски ги насочваме към най-сполучливите кандидати на останалите партии.

Ето и списък на тези, които смятаме, че ще красят в най-голяма степен 43-тото Народно събрание:

Видин – Станислав Анастасов, водач на ДПС. Министър на околната среда и водите за един месец, излъгал, че има диплома от Университета в Мюнхен и прокарал разширението на ски зоната на Юлен в Банско.

Монтана – Борислав Великов, водач на листата на РБ. Бивш председател на Народното събрание от царско време, „доказал“ се в спазването на законността с шофиране и причиняване на смърт при арогантна или нагла маневра на пътя.

Враца – Тома Томов, трети в листата на БСП. Осъден на първа инстанция за подкуп от 550 долара. През 2007 г. парламентът отхвърли искане за сваляне на неговия имунитет заради липса на достатъчно доказателства. Редно е да го изберем и този път, за да не пропилеем такъв ценен кадър.

Плевен – Румен Йончев, водач на листата на България без цензура. При предишните избори земеделецът беше избран за депутат като част от листата на БСП, въпреки че партията му е член на дясната Европейска народна партия. По-късно пристана на новия политик Бареков.

Ловеч – Кирил Цочев, водач на АБВ. Известен най-вече като вицепремиер по търговията в супер успешното правителство на Жан Виденов. При него доходите ни се измерваха в стотици хиляди левове, а всеки втори българин беше милионер. Е, и курсът на долара беше 3000 лева, но нищо.

Габрово – Георги Сенгалевич, фюрер на листата на Атака. Ако сте попадали на телевизия „Алфа“, със сигурност ви е впечатлил с авангардните си познания по икономика.

Велико Търново –  Спираме се на водача на ДПС Камен Костадинов. Бившият сподвижник на Христо Бисеров в партия ЕКИП ври и кипи и в делата на Българския футболен съюз в славните за този спорт времена от 2005 г. насам.

Русе – Румен Христов, водач на Реформаторския блок. Класира се за президентските избори, след като победи на предварителните в рамките на Синята коалиция благодарение на гласове от райони, в които сините не се радват на особен престиж.

Търговище – втори в листата на ДПС е „бюджетарят“ Йордан Цонев. Пред хора с неговите способности можем само да мълчим.

Разград – Димитър Аврамов, поредният атакист, който се даде на Бареков. Депутат от кариерата, декларира, че се бори с ДПС от името на всички партии, чието финансиране се свързва с Делян Пеевски.

Силистра – Антон Кутев води БСП в крайдунавската област. Активен контрапротестър, разнасяше камъка от Белия автобус от юлската вечер на 2013 г. досущ като героя на Кевин Спейси от сериала „Къща от карти“. Впоследствие Франсис Андърууд стана президент, така че бляскаво бъдеще очаква и Кутев.

Добрич – Виктор Митраков, водач на „Цензурата“. Председателят на Общинския съвет в Балчик дефилира при Бареков от ГЕРБ, а сега ще се бори срещу връщането на Бойко Борисов в управлението. Очевидно постоянен във възгледите си.

Варна – Бившият лекоатлет Красен Кралев е трети в листата на ГЕРБ. Той притежава редица местни медии. Беше активист на НДСВ, а по-късно и учредител и член на ръководстовото на „Новото време“.

Бургас – Боян Расате е лидер на листата на неговата си партия. Култов националист.

Сливен – Димитър Димов. Водачът на листата на Атака стана известен в миналия парламент с това, че цитира български бизнесмен от трибуната на Народното събрание, четейки информация от сайта за майтапчийски новини „Бъзикилийкс“. Всеки елитен клуб би се гордял с попадение като Димов.

Ямбол – Вярно е, че децата не отговарят за действията на родителите си, но през тази година майката на водача в листата на ДПС Илия Илиев беше осъдена за трафик на хора. Лидерът на движение ДРОМ Илиев навремето беше и член на Столичния общински съвет от листата на ГЕРБ.

Стара загора – логично Кънчо Филипов, лидер на партията на Ковачки, която сега е в коалиция с Бареков, е водач на листата на „България без цензура“. Все пак в областта живеят редица подопечни на енергийния бос, работещи в централата му „Брикел“, например.

Хасково – тук номинираме цялата листа „синове на бащите си“ на Реформаторския блок. Без коментар.

Кърджали – вторият в листата на „България без цензура“ Росен Петров е очевидният ни фаворит тук. От телевизионен журналист до политик, пътят е ясен и за него, и за неговия лидер.

Пловдив град – Вежди е номер три! Ако личната ви съдба е свързана с добруването на Банкер номер 1 за няколко поредни години Цветан Василев, подкрепете с преференция третия в листата на ГЕРБ.

Пловдив област – и тук сме много затруднени, но залагаме на Цветелин Кънчев. Ромският покровител е четвърти в листата на БСП.

Смолян – тук се спираме на още един представител на партията на Ковачки, сега в коалиция с „Цензурата“. Това е водачът на листата им Стилян Аврамов.

Пазарджик – 6ANS ZA PEEF! Тук има само един разумен избор и не мислим да се обосноваваме.

Благоевград – В района на изразителния полицай Цветан Цветанов (ГЕРБ) и ултранационалистът Ангел Джамбазки (Патриотичен фронт) колебанията ни са силни.

Кюстендил – тук разбира се се колебаем между „поразяващата уста“ Мая Манолова и цялата листа на „България без цензура“, която освен на нас разчита и на мощната миньорска подкрепа от Бобов дол.

Перник – само заради името харесваме четвъртия в листата на НДСВ Ленин Симеонов. Който освен това е дългогодишен служител на Националната служба за охрана.

София област – Доскорошният областен управител, а преди това служител на ВИС и кмет на Своге Емил Иванов ни е сигурната преференция. Водач на ДПС в региона.

София 23 район – И тук след дълги колебания ще заложим на представител на „цензурата“. Сменилият доста коалиции Любен Дилов им е водач, няма как.

София 24 район – Борислав Цеков е много силен кандидат. Осми в листата на БСП, но се надяваме да му помогнем да преподреди нещата. Смяната на много партии понякога означава, че отвсякъде те търсят и навсякъде си добре приет.

София 25 район – силно впечатление ни прави водачът на НДСВ в района Маргарит Мицев. Той стана известен още в началото на 90-те години като депутат от СДС с изявлението си, че е спестил 3 млн. лв. от закуски.

Надяваме се, че за пореден път сме били полезни с предложенията си. На добър час на избирателите и на избраниците!

Вашият коментар