Зелените призоваваме Президента да предостави политическо убежище на руския дисидент Николай Кобляков

7 септември 2014 г.

Националният съвет Зeлените призовава г-н Росен Плевнелиев, Президент на Република България, да предостави в най-кратки срокове политическо убежище на руския дисидент Николай Кобляков, като така спре опитите за неговата екстрадиция в Русия.

Зелените считат издаването на „червена бюлетина“ срещу Николай Кобляков за злоупотреба от страна на Руската федерация с правата й като държава-членка на Интерпол.

Националния съвет на Зeлените призовава властите в Република България да разглеждат с повишено внимание всеки случай, когато трябва да изпълнят „червена бюлетина“ издадена от всяка държава, за която е известно системно неспазване на човешките права.

Един коментар по “Зелените призоваваме Президента да предостави политическо убежище на руския дисидент Николай Кобляков”

 1. Людмил Димитров каза:

  „По какъв повод пристигнахте в България?
  – Бях поканен във връзка с моя бизнес – строителство и управление на социални учреждения на възрастни хора, зависими от медицинска помощ. Това е алтернатива на старческите домове. Може да бъде наречено пансион за възрастни. Строим такива резиденции във Франция и току-що направихме първата в Източна Европа – в Рига, столицата на Латвия. Нашата дейност е социално предприемачество. Главната ни цел е не да печелим пари, а оказването на помощ.
  Трябва да се знае, че 10 на сто от хората над 80-годишна възраст по света се нуждае от услуги, които ние предоставяме. В България броят им ще скочи двойно за следващите десет години. И ние разглеждаме България като една от страните, в които смятаме да построим такива резиденции. Тази работа ще свърши моята френска компания.
  – Кой Ви покани?
  – Една голяма българска компания. Засега не бих искал да съобщавам коя е тя.“ Сега въпросът:) Как ще плаща за услугите на кобляков българският пенсионер… Та нима има по беден в ЕС от българският пенсионер!? Защо точно тук ще строи пансиони, а не в богатите страни Германия, Швейцария, Норвегия…? Защото, тук е намерил как да мами, да заобикаля закона….това няма как да не е и политически покровителствано, затова и толкова партии скочиха да искат политическо убежище за него:) Ще пратите ли родителите си в неговите домове?

Вашият коментар