„Зелените“: Мая Манолова отне победата ни

Зеленикакви вести

„Зелените“ щяхме да сме реалният победител на проведените на 25 май избори за Европейски парламент, като единствено лошото изборно законодателство ни попречи да се поздравим с пълна листа от депутати в Брюксел. Причината за крайния ни резултат е незавидното 27-мо място в бюлетината, което ни беше отредено от управляващите. Както знаем, само симпатизантите на водещите 17 партии имаха възможност да дублират избора си по схемата 15/15. За съжаление нашите привърженици бяха лишени от тази привилегия и затова в никакъв случай не признаваме резултатите от изборите и не се считаме за победени!

Получихме сериозни сведения от нумеролог, пожелал анонимност, че ЦИК е била използвана от управляващите, за да дава неперспективни номера в бюлетината на основните политически опоненти на правителството. Имаме и убедителни доказателства като това, че дори Ванга е казала: „Ке дойдат зелени човечета и числото им ке е е 27, и те ке земат 27, и ке ни управляват всички“. Досега това се тълкуваше като пророчество за нашествие на извънземни, но смисълът му вече става пределно ясен.

„Зелените“ предлагаме при следващи избори ЦИК да задължи всички участници да направят листите си с такъв брой кандидати, който да е равен на броя на участващите във вота партии и коалиции. Така всички те ще са равнопоставени с оглед на преференцията. Другото ни предложение за промени в Изборния кодекс е водачът на всяка листа да заема по право две места в нея – първото и съответстващото на номера на партията в бюлетината, за да не стават технически грешки като случая с Любимец 15.

Вашият коментар