Зелените отговаряме на Протестна мрежа

Гражданската организация  „Протестна мрежа“ се обърна с 5 въпроса към партиите, участващи в изборите за ЕП. Ето отговорите на Зелените:

1. Виждате ли алтернатива на членството на България в ЕС?

Не, европейският цивилизационен избор на България няма алтернатива. Kато народ и нация сме положили основата на съвременната европейскa цивилизация. Няма как да напуснем нещо, което сами сме създали.

2. Виждате ли мръсни пари в българската политика и какво ще направите срещу тях?

Да. Зелените настояваме за забрана за участие на офшорни фирми в търгове с обществени средства. Искаме възобновяване на разследването за изнесените пари чрез външнотърговските дружества, включително и чрез наемане на фирми-търсачи на изнесени пари и връщането им в България. Смятаме че има нужда от „Черен списък“ на забранени инвеститори в България. Настояваме за промяна на законодателството и с включване на силови мерки за борба с мафията и контрабандата, които да обхванат и семействата и роднините на участниците.

3. Какво ще направите, за да не продължава българският парламент да е Лафка за продажба на депутатски места и приемане на закони, диктувани от Газпром?…

Зелените настояваме протоколите от заседанията на всички комисии да се водят на аудио/видеозапис. Искаме промяна на законодателството за утрояване на наказанията за определени престъпления, когато са извършени от депутати, членове на техните семейства, сътрудници и други свързани с тях лица.

4. Кои са партиите, срещу които ще поставите санитарен кордон, за да не влияят върху управлението на страната?

Партиите, които се ползват като параван за икономическо ограбване на населението и целят единствено облагодетелстването на собствените си лидери и олигарсите, свързани с тях. Тези политически образувания не са политически партии в смисъла на това понятие, а задкулисни клики, заети да правят пари.  Популизмът и псевдонационализът са основното им оръжие в несвободната ни медийна среда.

Ние, Зелените, още преди години сме приели „Забранителен списък“ на партии и политически субекти, с които никога няма да работим. Това са БСП, ГЕРБ, ДПС, АБВ, АТАКА, ББЦ, ВМРО, РЗС, НДСВ, ЛИДЕР, БНП, както и останалите квази политически субекти – креатури на бившата ДС. Настояваме за лустрация и за разследване връзките на депутати и министри с фирми-бенефициенти по еврофондовете.

5. Зависите ли от медиите на Пеевски и имали ли сте уговорки за „чадъри“ с тях?

Разбира се, че не. Не случайно сме от малцината политически партии, които са избрали почтенността и истината пред слугинажа на удобни медии.

11 коментара по “Зелените отговаряме на Протестна мрежа”

 1. Гаврил каза:

  А каква е позицията на Зелените относно неолибералната форма на ЕС и защо в списъка с партии не са включени радетелите за шистов газ, ДСБ. Още, нима управлението на Костов се счита за успешно и некорумпирано от Зелените? Нима СДС и производните му се считат за алтернатива на ДС-модела?

 2. жоро каза:

  добавак към втория въпрос. Всеки може да се откажеот правото да гледа деца – независимо дали е Хетеро, хомо и транс- сексуален. но мисълат не хомосексуалан двойка ще възпитаав дете е побъркваща. на какив ценносит ще го научи. каквото и да му предаде ще му липсва нещо в живота. Един мъж не може да обясин някои неща на едно момиче, както и една жена не може да обясни някои неща на едон момче. никое момиче няма да се осмели да попита баащ си, защо му тече кръв или защо му растат гърдите или защо няма пишка. ще си мисил че е деформирано ако расет сред мъже. Ако пък мъжете не му дават да ги вижда голи, няма да разибара – защо? нали няма да има с кого да се сравнява. Обратонот също важи. момочетата се сравняват с бащите си, момичетата с майките си. така е откакот свят светува. Зотава и им подражват.
  Проблемът е, ако хомо-сексуална двойка ИСКА да има деца. Тя ще изврати следващото поколение. затов трябав предврателан застраховак че никой хомосексуалист няма да има дете – събирането между два такива индивида може да е само за задоволяване на пълтски страстиq но не и за да се предават ценносити но друиг хора

 3. Жоро каза:

  Изследванията на американския социолог Марк Регнерус от Тексаския университет в Остин, САЩ, в които са участвали 3000 анкетирани, разкриват ужасната реалност за децата, които са били възпитавани от „еднополови двойки.“
  Изследването е публикувано през юни 2012 г. в списание Social Science Research. Това е първото проучване от този вид, тъй като до голяма степен се основава на анкета сред вече възрастни хора, които като деца са били възпитавани от „еднополови двойки.“

  Според проучването:

  – 12% от децата на еднополови двойки планират самоубийство (от децата, отгледани в традиционни семейства, само 5% се решават на подобна фатална стъпка)
  В зряла възраст отгледаните от „еднополови двойки“ са по-склонни към брачна изневяра – 40%, в сравнение с 13% от израсналите в традиционно хетеросексуално семейство;

  – Отрасналите в еднополови семейства преобладават сред безработните – 28% в сравнение с 8% от хората от традиционни семейства;

  – В детска възраст децата на еднополовите двойки са принудени да прибягват по-често да психотерапевти – 19%, в сравнение с 8% от децата от традиционни семейства.

  И най-шокиращите данни: 40% от децата на еднополови двойки са били заразени с полово предавани болести, като до този момент само 8% от връстниците им от традиционни семейства имат същия проблем.

  Освен това така се еднополовите бракове нарушават конвенцията за защита на детето и предписанията на Св.Църква.
  по въпроса кой какво дава – в масовия случай майката дава нежност освен ако не е културистка, боксорка, полицйка или с някаква подобан професия. Обратон от бащата се очакав да е силен, мъжествен, да набие лошите. Така е било от вечността. Дори при животнвите е така -лъвиците хранят малките, лъвовете пазят.
  разбира се, че има изключения и в двете посоки но са рядкост. Всяка нормалан жена исак силен мъж до себе си и обратно – всеки нормален мъж иска женствена жена.
  Относно атака и НФСБ мисля че никой не им е чел програмата. Атака не са се обявили против сексуалната ориентация на гейовете а против браковете им помежду си. това е различно. гей-браковете са извращение на природата. нещо повече. може да се приеме когато някой мъж „обърен резбата“, но не го натрепва на останалите – Мариус куркински, васил найденов, Йродан Соколов. В това няма нищо лошо. Съвсем друга е когато някой като азис през 5 дена се появява по телевизята нашарен като Квазимодо или Евгени Минченв се сържи супернеестествено и се явява на всеки две седмици. това предизвиква негативни реакции. те не са представителнаат извадка на българското общество – във всяка държават гейовете са точно 10 процента – и мъжете и жените, плюс трансексуалните (плюс – минус един процент). При това положение аз не съм съгласен на всеки един месец да има ПРОТЕСТИ на 10 процента от населенито, които са си изшарили лицата. Ами ако аз реша да събера останалиет 90 процента и да протестираме срещу тях какво ще стане? чий глас ще е по-силен?
  както казах – никой не исак да гори гейовете на калада, но тоав не занич че трябав да си веят байряка. нужни са отстъпик и за двете страни – Смятам че геовете могат да се женят, но не бива да се афишират като гейове и ни бива да имат деца. горе съм показал защо.

 4. Игнат каза:

  Жоро, в самия ви коментар се вижда неразбиране на въпроса с еднополовите бракове.

  Тезата, че „бащата дава сигурност, а майкта нежност“ наивно отхвърля идеята, че бащата може да дава и нежност, а майката, и сигурност. Генерализирането, кой какво може да дава е заблуда (като всяко генерализиране).

  Освен това се омешва темата с правото на избор на брачен партньор с отглеждането на деца. Ами ако една двойка не иска да има деца (както много хетеросексуални двойки)?

  „Доказано от редица учени“ е умилителен аргумент – покажете един от тази редица. Докато търсите хвърлете едно око на това изследване от Университета в Мелбърн – http://mccaugheycentre.unimelb.edu.au/__data/assets/pdf_file/0008/786806/simon_report_.pdf
  Обърнете внимание на предпоследната точка в средната колона.

  И накрая – „никой не иска клада за тях“ – сигурни ли сте, че живеете в България? Очевидно не сте чували за партии като атака, нфсб, гвардия/бнс и т.н. неонацистки организации.

 5. Жоро каза:

  аз също искам да се изкажете за еднополивете бракове всичко останало у вас ми харесав, но аз съм християн и хетеросексуален, не мразя различниет от мен, но смятам че двама души от един вид (мъж и мъ иле жена и жена( не трябав да имат дете – те няма на каков да го научат „о мило вземи си бирата, от майката ти Стоян“. В нормалния свят бащата дава сигурност, а майкта нежност. там където едното от двеет липсав израстват пролелмин деца и това е доказано. от редица учени. затова ви съветвам да си промениет позицията по въпроса за еднополовите бракове – никой не иска клаад за тях, но не може лазин зесбийки да ми се афишрат през месец с протести и да си осиновяват деца.

 6. Игнат каза:

  Именно заради последователното спазване на тази политика продължавам да засилвам убеждението си, че вашата партия може да бъде мой представител.
  И между другото, казвам това като хетеросексуален мъж. Просто политиката на толерантност към различните и антихомофобията е единствената зряла и интелигентна политика.
  Другото е комплексарщина.

  Пожелавам ви успех!

 7. Martin каза:

  Малко си редактирахте статията… В първия отговор бяхте споменали нещо от сорта, че сме част от Европа още от 9 век, след като сме били покръстени. Не знам защо сте го махнали, но след като използвате това за аргумент, не виждам логика да подкрепяте еднополовите бракове след като в Библията пише, че са забранени!

  Мисля, че думата „хомофобия“ се използва прекалено често! Едно е някой да е против този вид бракове от гледна точка на това, че следващата стъпка е да им се позволи да осиновяват деца (и питам на какви ценности ще ги научат тези ‘родители’?); и друго е някой, който мрази тези хора и едвали не иска да ги види на клада! Това второто може и да се нарече хомофобия, но първото е желание да се запази нормалната концепция за семейство!

  Зелените, харесвате ми, защото иначе се борите за сериозни каузи, но заради тази ви позиция не мога да гласувам за вас! А приемам, че е такава защото членувайки в Европейската Зелена Партия няма как да не приемате техните виждания. Все пак бих се радвал на отговор.

  Поздрави
  Мартин

 8. Игнат каза:

  Докато чакаме отговора на Зелените искам само да спомена, че те бяха една от единствените две партии, които проявиха достойнството и отговорността да изпратят представител на организираната дискусия по случай 17 май – Международният ден срещу хомофобията и трансфобията на тема основните проблеми на ЛГБТИ общностите.

  Поздрави!

 9. Martin каза:

  Здравейте!

  Казвам се Мартин и бих искал да ви задам и още един въпрос. Вие сте член на Европейската Зелена Партия, а тя подкрепя еднополовите бракове, бих искал да чуя вашето мнение относно тази тема. Също ли ги подкрепяте или не?

  Поздрави!
  Мартин

Вашият коментар