Зелените представиха кандидатските си листи

Зелените представиха кандидатите си за Народното събрание във всички 31 избирателни района на България на пресконференция в БТА днес.

Политическата сила, носител на обществения натиск за прозрачност, законност и гражданско участие в управлението от 2008 г. насам,  поема към първото си участие в управлението на страната с комплексна платформа за подобрение и промяна, под надслов „Има различна политика“.

Над половината от кандидатите за народни представители са граждани, нечленуващи в партията, но активни по каузите, за които работят и Зелените.

В трите софийски избирателни района водачи на листите са младият съпредседател на партията Борислав Сандов, колегата му и успешен ИТ бизнесмен Георг Тупарев,  както и експертът по опазване на природата Петко Цветков, едно от лицата на движението за спасяване на Пирин, Витоша, и оцелелите все още непокътнати природни територии по Черноморието.

На първо място във Варна е лидерът на протестите за Морската градина и срещу ТИМ арх. Калина Павлова.

Листата в Бургас оглавява Даниела Божинова, която е свързана с каузата за пряка демокрация и бе с основна заслуга за местния референдум, спрял петролопровода Бургас-Александруполис.

В Пловдив на първо място е Петко Политов, който бе сред участниците в успешната кампания срещу застрояването на природната забележителност Бунарджика.

Пълният списък на зелените кандидат-депутати можете да видите тук.

Вашият коментар