Стани застъпник на Зелените в изборния ден, 25 октомври

Baner_zastupnikДа гласуваме е само една стъпка в изборния успех. Трябва да сме сигурни, че гласовете, които избирателите са подали за нас, ще бъдат преброени и зачетени в изборните протоколи.

От предходни избори знаем, че това не винаги става, особено когато липсват застъпници, които да следят за стриктното спазване на закона и да наблюдават процеса на отчитане на гласовете след края на изборния ден. Точно при броенето на гласовете в секционните комисии се случват най-големите манипулации, особено в по-малките населени места, където статуквото трайно се е настанило, а хората се познават от години и са готови на взаимни компромиси, за да си разпределят гласовете на малките партии.

Точно затова ви призоваваме да станете застъпник на Зелените в изборния ден. Ако нямате възможност да присъствате по време на целия ден, то поне можете да бъдете там през последните няколко часа от изборния ден и при броенето на гласовете в секцията.

Застъпникът има право:
– да следи дали изборният процес преминава коректно
(да няма агитация или пък раздаване на пари в и около избирателната секция)
– да наблюдава гласуването и спазването на правилата относно изборните списъци,
– да присъства при броенето на бюлетините в края на изборния ден,
– да получи копие от секционния протокол.

Ако искате да станете един от нашите застъпници за изборите, обръщайте към Димитър Димитров на dimi@zelenite.bg или попълнете формуляра по-долу.