ВЕНЦИСЛАВ МИЦОВ – кандидат за кмет на район „Младост“ в София

customwritings Vency MicovУважаеми жители на Младост,

Приятно ми е да се запознаем… Всъщност не мисля, че това изречение е необходимо, защото ние вече се познаваме.

Аз съм Венци Мицов, когото често сте засичали в кварталния магазин на Младост 4, пред детската градина срещу блок 435, пред  81 училище „Виктор Юго”. Може би сме се засичали и пред гумаджийницата в Младост 3 или пък пред касата на Топлофикация. Пазарували сме заедно на пазара в Младост 1, били сме и заедно в задръстванията сутрин, на нашия бул.  „Александър Малинов”.

Животът ми се свърза с Младост, когато преди 14 години, вече възрастен и с дете станах горд собственик на панелка в Младост 4, на 9 етаж.

Това е накратко по-интересната част от живота ми. А сега по-безинтересната. Не съм генерал, обикновен редник съм, от запаса.

По образование съм музикант. Учил съм в Музикалната академия в София. Учил съм и Музикална педагогика в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. Бил съм и журналист,  колумнист, телевизионен сценарист.

През 2011 г., подкрепих Светльо Витков кв кандидатурата му за президент на Р България и се явих като кандидат за вицепрезидент. Издигнати от инициативен комитет, двамата спечелихме гласовете на над 50 000 избиратели и се наредихме 4 по ред в София и 6 по ред в цялата страна.

Две години по-късно, през 2013 г. станах  съучредител на ПП Глас Народен, а през 2015 г. бях избран за общински съветник в Столичния общински съвет (СОС).

Член съм на  постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичен общински съвет, зам.-председател на комисията по връзки с гражданското общество, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Член съм и на творческия съвет на столична програма „Култура” и на съвета за развитие на Къщата за литература и превод, София.
Като общински съветник съм част от ПГ 5 (ПП Глас народен, Движение 21 и ПП Зелените).

За по-малко от година, заедно с колегите от ПГ 5 успяхме да наложим нов стил на работа в СОС – конструктивен, прагматичен и диалогичен и в търсене на дългосрочни решения за развитието на нашия град София, а не изнасяне на политически речи пред камерите. Конкретика за свършената до момента работа в СОС, можете да прочетете в страницата на Група 5.

Уважаеми съседи,

Днес се кандидатирам за кмет на район Младост.

Онова, което ви гарантирам, е, че за разлика от другите кандидати аз няма да ползвам GPS, ако ми определите среща на баничарницата на зеления пазар в Младост 4, или на кафе в „Дървеното”.

И в тази кампания ще ви заливат с обещаващи програми и ще ви говорят красиви думи.

Единственото, което аз мога да ви кажа сега е – обещавам да не ви лъжа. В следващите дни на кампанията ще говорим за това, което може да бъде изпълнено.

Казвам се Венци Мицов. Ако искате да гласувате за мен, изберете № 22 в бюлетината в изборите на 6 ноември 2016 г.

Това, в което ви уверявам е, че:
– Заедно с мен са хората от екипа ми, колеги, приятели, с които вървим вече повече от 6 години заедно.
– Искаме да превърнем Младост от спалня за 110 000 души в приятно, уютно, спокойно и зелено място за живеене.
– С вашата помощ това може да се случи, а нашите конкретни идеи и предложения, можете да следите на facebook.com/vencizamladost и #ВенциМицовЗаМладост