карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Враца

1. Милен Стоянов

Водач на листата на Зелените в 6 МИР – Враца

01-12-13-Milen-stoyanov-300x166

Роден е през 1968 г. в гр.Враца.

Завършил е висше образование  във Военния университет „Васил Левски“ с военна специалност „Радио, радиорелейни и космически стации“ и гражданска „Съобщителна и осигурителна техника и системи“.

От 2005 г. се занимава с биоземеделие. През 2009 г. при учредяването на Българска асоциация Биопродукти е избран за член на управителния съвет, а от 21 януари 2012 г. е неин председател.

Участва в протести с екологична насоченост от януари 2010 г. по време на дебатите по проекта на Закон за генномодифицираните организми (ГМО).

Има интереси в областта на биоземеделието, опазване на почвите и водите и повишаване на почвеното плодородие.

Има двама сина на 11 и 9 години.

Вярва, че българите имат своя разумен избор в лицето на Зелените.

“Както биоземеделието не е само технология, а начин на мислене и начин на живот, така е и със зелената идея. Тя включва не само опазването на природата, а и ползи за обществото от това. Тя е и икономика, тя е и социална отговорност, тя е и международно сътрудничество по линия на опазване на природата, тя е и национална отговорност. Вярвам, че обществото вече е достатъчно узряло, за да оцени качествата на тази идея и да я припознае”.

2. Георги Антонов

SONY DSC

Роден през 1962 г. Женен, с две деца.

През 1987 г. е уволнен дисциплинарно от армията за това, че не желае да членува в БКП.

Работи като инженер, има магистърска степен по ,,Икономика и управление на индустрията“.От 1994 е учител в Професионалната гимазия по селско стопанство в Луковит.

На местните избори през 2011 г. е избран за общински съветник от листата на ПП Зелените.

Работя с млад и перспективен екип. Всички изразиха единодушно желание да представляваме на местно ниво Зелените – толерантна,различна от статуквото,защитаваща общочовешки ценности партия.

Ако бъда избран за народен представител, ще работя изключително и само в интерес на хората – нещо,което правя вече две години като общински съветник.

Знам причините за всички беди на българския народ – това е лошата форма на управление заложена в конституцията. Всичко останало е следствие – бедност, престъпност, корупция, монополи.

Имам законодателни идеи свързани с местното самоуправление, образованието, опазването на околната среда”.

3. Ели Илиева

Eli ilieva

Завършила е Технология на полиграфическата промишленост в Украйна. След това работи като технолог на наборните цехове в Полиграфическия комбинат в София, технически редактор в издателство „Свят“, секретар на вестници.

„През 2001 животът ми се обърна на 180 градуса и започнах да се занимавам със земеделие, а от 2005 година с биоземеделие. Отглеждам бял трън, лимец, ръж, царевица, слънчоглед, сорго, ечемик и  мека пшеница. В момента съм управител на „Био ЕМЕ“ ООД”.

4. Ясен Живков

556707_4021312575553_576027238_n

На 36 години, работи като програмист и имам над 15 години професионален опит, както като служител, така и като работодател.

В момента се опитвам да развивам няколко онлайн проекта и да имам достатъчно време да се занимавам с 3-годишната си дъщеря.

Хобито ми е ветроходството и през годините успях да го предам на доста хора около мен, включително и на дъщеря ми.

Политически до този момент не съм бил особено активен. Гласувал съм на всички избори и референдума, защото смятам, че човек без глас е човек без глас.

Дал съм подписа си за учредяването на ПП Зелените през 2008 и сега реших, че е време за по-сериозни действия.

Участвам в листата на ПП Зелените като част от гражданско движение Ние СМЕ, което е фокусирано в по-икономическия аспект на политиката, но стои твърдо зад зелената идея.

Майка ми и нейното семейство са от Враца и съм прекарал доста голяма част от детството си там. Обичам града и природата около него”.