карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Велико Търново

1. Георги Йорданов

Водач на листата на Зелените в 4 МИР – Велико Търново

Роден в гр. Дряново. Живее в Свищов. Магистър Международни икономически отношения – Международни проекти  в СА „Д. А. Ценов”.

Член на Българско дружество за защита на птиците, активен доброволец и служител в проект за информиране по въпросите за НАТУРА 2000. Учредител на Сдружение „Земя завинаги” Свищов и Председател на Управителния му съвет. Координатор за Северен централен регион за планиране по международен проект за обществено участие в устойчивото регионално планиране в Румъния и България.

Инициатор и изпълнител на образователни дейности за деца, на скаутски походи и палаткови лагери в региона; организатор на редовни велопоходи, протестни шествия против АЕЦ „БелеНЕ”, както и на ежегодния Джулай морнинг на брега на р. Дунав.

Работи в общинска администрация Свищов на длъжност Главен експерт „Управление на проекти и Европейски въпроси”.

Георги е активен спортист – тренирал е хандбал, баскетбол, волейбол, футбол, стрелба, спортна гимнастика и плуване; Хобито му е риболов.

2. Живко Христов

JivkoHristov

Роден е в град Трявна, на 32 години. През 2011 г. бе избран за общински съветник от листата на Зелените.

Завършил е маркетинг в УНСС. Научните му интереси са в областта на маркетинговите изследвания и комуникацията. Магистърската му теза е на тема „Негативното влияние на маркетинга върху околната среда и културата”.

Развива успешен бизнес в области като търговия с електроника, софтуер и фотоволтаични централи.

3. Тодор Тодоров

Todor Todorov

Бивш офицер от Българската армия. Работил е за ООН в Африка и за представителствата на редица международни корпорациии в България.

Участвал е в зелени инициативи на организацията „Граждани за зелена София“ и софийските квартални инициативни комитети.

Отстоявал е гражданските права и свободи в голям брой дела, заведени във Върховния Административен Съд – Концесията дадена от НДСВ за магистрала „Тракия“, повишаването от Общинския съвет на местните данъци и такси в София „при спрян часовник“ , увеличаването на цената на винетките и фиксираните размери на застраховката „Гражданска отговорност“.

Тодор Тодоров е единственият гражданин, обжалвал административно в съда решението на ДКЕВР за цените на електроенергията и отоплението от юни 2012 година.

4. Николай Грънчаров

nikolay_grancharov_

Николай Грънчаров е роден и израснал в град Велико Търново. След завършване на езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” той продължава образованието си в град Варна, където завършва Икономически университет-Варна. Следва магистратура в УНСС в София.

От малък има страст към финансовите пазари и намира именно там поле за изява в професионален план. Грънчаров се присъединява през 2009 година към екипа на банка Креди Агрикол България, след като напуска поста на изпълнителен директор в управляващо дружество „Сомони Асет Мениджмънт“. Преди това е бил член на съвета на директорите на „Сомони Асет Мениджмънт“ и портфолио мениджър на инвестиционния посредник „Сомони Файненшъл Брокеридж“.

Грънчаров е лицензиран  от Комисията за финансов надзор като инвестиционен консултант и брокер на Българската фондова борса. Работил е още като инвестиционен агент в „TBI Евробонд“ и финансов аналитик в „Елана инвестмънт”.

Обича лятото и морето. Страстен фен на Междузвездни войни. Тренира японски бойни изкуства – айкидо и иайдо.