карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Стара Загора

1. Димо Стефанов

Водач на листата на Зелените в 27 МИР – Стара Загора

Dimo Stefanov

Роден е в Казанлък през 1988 г. Завършва биология, химия и опазване на околната среда.

Развива успешен бизнес в сферата на биоземеделието.

Защитник и любител на природата.Занимава се с алтернативни екстремни спортове : планинско колоездене, маутинборд,сноуборд,кайт.Неколкократно печели състезания по маутинборд в Румъния и България.

През 2009 стартира проектa „Waste No More“ – лумбрикоферма, оползотворяваща растителни отпадъци и оборска тор във вермикомпост (биотор).

2. Антон Ангелов

zx450y250_884278

Казвам се Антон Ангелов (по лична карта) но съм по-известен като Антони де ла Реа (както съм по израелските ми лични документи).

Роден съм в Казанлък, на 46 години. Имам две деца, дъщери, който живеят в чужбина.

Завършил съм гимназия, учил съм право в Бургаския свободен универстет, а сега История в НБУ София.

Работя в български електронни издания като журналист, международен редактор, специалист съм по въпросите на Близкия изток, където бях няколко години кореспондент.

Основател съм на гражданското сдружение „Гласуване без граници“, чиито председател съм в момента. За дейността ни бяхме отличени през 2009 г. с наградата на БХК „Човек на Годината“ в категория „за гражданска доблест“.

Владея руски, английски и иврит. Занимавах се със скално катерене и се увличам по алтернативна история.

3. Васил Къркеланов

Vassil_Karkelanov

Талантлив и известен моден фотограф, наследник на виден чирпански род.

Активен и убеден привърженик на зелените идеи, Къркеланов е работил по документални филми за опазване на хищните птици и е влюбен в с.Кестен и красотата на Родопите. Автор на множество документални филми, сред които продукции за нестинарството, природата, изкуството и модата.

Креативен продуцент на последния концерт на Лили Иванова в Париж. Автор на изложбата „Лили Иванова – портретна фотография на Васил Къркеланов“ през 2012 г.

Баща на две дъщери, влюбен до уши в майка им, журналистката-писател Ирен Леви. Възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

4. Динко Господинов – Градинко

gradinko

Дипломиран като политолог от Американския университет в България, но с кариера в графичния дизайн (gradinko.com). Втора специалност Журналистика и масови комуникации; по едно средно образование от ГПЧЕ Ромен Ролан в Стара Загора и от Blundell’s School във Великобритания.

Съосновател на движение „Промена“ – българската НПО за декриминализация на конопа (promena.org). Присъединил се към гражданската квота на Зелените, за да промотира край на войната срещу марихуаната и легализация на медицинската ѝ употреба.

Поради многостранните си интереси участва, както в културни събития като Седмицата на дизайна, така и в граждански инициативи като Архитекти за София.

Социално е либерален, икономически – по-скоро консервативен. Вярва, че спорът между ляво и дясно е спор с ляв или десен крак да се върви. Издига свободата на словото над политическата коректност. Не знае има ли бог, но знае, че и да има, църквата няма общо с него.