карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

София област

1. Десислава Алексова

Водач на листата на Зелените в 26 МИР – София-област

Desi2

 

Участва в множество инициативи на коалиция „За да остане природа в България“. Един от организаторите на протестите за Витоша срещу лобистките поправки в Закона за горите и в кампанията срещу проучванията и добива на шистов газ чрез хидравлично разбиване.

Доктор на Нов български университет. Главен асистент в Международно висше бизнес училище – Ботевград. Експерт и член на Българската туристическа камара, с практически опит и интереси в областта на туризма и защитените територии. Има преподавателски опит в Нов български университет и други висши учебни заведения, участник в конференции и семинари, автор на научни статии, организатор на различни мероприятия със студенти и активни млади хора.

Владее испански и английски език.

Ще работи за устойчиво развитие на туризма в малките населени места, насърчаване на предприемачеството и местните инициативи, разширяване на възможностите за младите хора.

2. Ивайло Йосифов

ivo_yosifov

Роден е в Костинброд, ескперт по социални дейности.

Работи със застрашени от социална изолация групи в София и Нови Искър.

Семеен, с две деца. Един от дейните участници в местната организация на Зелените в Костинброд.

В парламента ще работи за социалната интеграция на хора с психически и физически увреждания, деца от рискови групи и други хора в неравностойно положение.

3. Росен Василев

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Роден в София, завършил Френската гимназия и Висшия селскостопански институт – Пловдив.

Работил е като учител, планински водач, организатор в екотуристическа агенция, а от 1998 година е сътрудник на Българска фондация „Биоразнообразие“. Понастоящем е член на Управителния съвет на фондацията. Ръководил е проекти за природосъобразно планиране, развитие и образование. Сътрудничил е в проучвания на флората и растителността, съавтор е на научни публикации и научно-популярни книги.

Владее френски, английски и руски език. Има любимо занимание – планинско колоездене и велосипеден туризъм.

Ще работи за разумно използване на природните ресурси и за развитие на науката и образованието.

4. Петър Кърджилов

Petar Kardzhilov

Докторант в специалност “Кризисна комуникация” във Факултета по журналистика и масова комуникация в Софийския университет. Бакалавър по “Връзки с обществеността” и магистър по “Електронни медии”.

Участник в гражданската инициатива срещу фракинга за шистов газ, гражданска група “За Витоша”, Българска антиядрена коалиция и др.

Изследва комуникацията при индустриални рискове и кризи с екологични и здравни последици; функции и политики на масмедиите. Автор на научни статии за рискове и кризи, и публикации в защита на българската природа.

Привърженик на енергийната независимост чрез ВЕИ и енергийна ефективност, алтернативния туризъм и екологичен транспорт. Член на Съюза на учените в България и практикуващ воден спасител към ВСС на БЧК.