карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Русе

1. Вера Петканчин

Водач на листата на Зелените в 19 МИР – Русе

DSC_7380

От години имам силен интерес към зелената тематика във всяко нейно измерение – природозащита и защитени територии и зони, зелени политики, устойчив бизнес, гражданско участие във формирането на политиките и осъществяването на контрола.

Като съучредител през 2008 г. и член на Зелените споделям всички принципи, около които се обединява дейността на Зелените – не само екологичният принцип, но и принципът на зачитане на човешките права, социалната справедливост и др.

Участвала съм в повечето природозащитни кампании от 2007 г. насам в България – в някои от тях като основен координатор (кампанията за защита на Национален парк „Рила“ като основен двигател на гражданска група „Граждани за Рила“, кампанията за недопускане на ГМО в България, кампанията за опазване на Национален парк „Пирин“ от ново застрояване), в други като съдействащ доброволец.

Всичко това съм правила и правя, защото вярвам, че България има друг път на развитие и той е тясно свързан с осъзнаване на това, че без природата, биоразнообразието и всичко, което те ни предоставят напълно безкористно и безплатно, сме нищо. Бих работила за политики, които отразяват това осъзнаване на всяко ниво и се изразяват в интегриране на зеления подход в бизнеса, селското стопанство, строителството, образованието, в разработване на политики за подкрепа на зелени инициативи в градска среда.

Вярвам, че с експертизата, която ПП „Зелените има в областта на зеления бизнес, безспорната експертиза в опазването на околната среда, експертизата в здравеопазването и транспорта, ще бъдем реален, позитивен и реално защитаващ интересите на порядъчните хора политически участник в парламента„.

2. Бойко Никифоров

boyko1

На 50 години, роден в Русе, учредител и председател на Гражданско движение „Бъдеще за Русе“. Председател на Спортен клуб „Русе- Елит“ и на яхтклуб „Русе“. Преподавател по Хармоничен прагматизъм.

Обществени приоритети: създаване на работеща в полза на обществото и защитаваща личните граждански права съдебна система. Създаване на механизми за премахване на  корупцията в общинската и държавната администрация и за наказуемост на магистратите при злоупотреба с власт. Обединяване на всички родолюбиви будни граждани за по-добро бъдеще на България.

3. Михаил Михов

Mihail Mihov

На 32 г., завършил е Английската гимназия „Гео Милев” в Русе и УНСС София със специалност Международен туризъм.

Работил е 10 години във водеща туроператорска фирма в сферата на приключенския, отговорен и устойчив туризъм.  Член на Българската асоциация за алтернативен туризъм, Асоциация Планини и хора, Дунавски компетентен център, други туристически дружества и клубове.

Има интереси в развитието на Дунав като основен туристически ресурс в региона, повишаване на икономическото благосъстояние и имидж за България.

Активен участник в природозащитните граждански кампании и протести в България от 2007 г. насам.

4. Георги Тодоров

drGTodorov

Ръководи клинична лаборатория в Русе, лекар с 17-годишен стаж, започнал в Златна Добруджа като участъков лекар.

Активист в движението срещу бракониерските прояви в българските водоеми, радетел за чиста природа и прозрачни правила за риболовците-любители. Женен, с един син.

Експерт в областта на здравеопазването и автор на европейски призната програма за развитие и задържане на работната сила в здрвеопазването на Европейската комисия и Зелената книга за здравеопазването на Европейския парламент. Автор на част от обществената предизборна програма на Зелените за здравеопазването.

Със Зелените го свързва каузата за чиста природа и правила, които ще направят живота ни по-подреден и предвидим. Твърдо решен, че Зелените трябва да имат политическо лице и визия за обществените процеси и политики, в името на порядъчните хора в България.

Д-р Тодоров счита, че едно от най-големите нещастия, което може да сполети човек, е да го принудят да напусне родината си. Независимо от причините, икономически или политически.

Радетел за върховенството на закона и истински независима съдебна система. Активен поддръжник е на максимално модерно и електронно управление, държи на максимална прозрачност във властта и контрол над институциите в защита на обществения интерес.

5. Емил Желев

00

Оперен бас певец, който завършва Държавната музикална академия в София при проф. Благовеста Карнобатлова. Специализира при Евгения Дундекова и Клаудио Десдери.

От 2000 година се установява в Италия, където се изявява на оперни и фестивални сцени с разнообразен репертоар – Верди, Моцарт, Хайдн, Росини, Гомес, Гуно.

Участва през 2007 със солистите на Театър Колон в турне из Централна и Южна Америка.

Лауреат е на Международния оперен конкурс Умберто Джордано /2000/ и на конкурса в Руфано /Лече, 2001/.

6. Мартин Ницов