карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Пловдив

1. Петко Политов

Водач на листата на Зелените в 16 МИР – Пловдив-град

Petko Politov

Роден е в Пловдив през 1981 г. Завършил е ЕГ „Пловдив“ (бившата Английска гимназия), а после и право в УНСС.

Освен юрист, той е и преподавател в международен курс за фитнес инструктори, както и лектор на семинари за здравословно хранене. Владее свободно английски и немски език.

Застъпник е на правата на животните и активен участник в природозащитни дейности.

Каузите, които защитава, са опазването на България от добив на шистов газ, ГМО и други посегателства върху природата и здравето на хората, подпомагане на малките и средни предприятия, законова възможност за домашно обучение на децата, повече зеленина в градовете и ускорено изграждане на нови велоалеи, обявяване на нови защитени територии в страната, както и признаване на способността на природата да притежава права.

2. Гавраил Гавраилов

gavrail gavrailov

Роден е през 1979 г. в Пловдив. Бакалавър по Политология и Магистър по Приложна Психология в Пловдивския университет.

Работи като предприемач в сферите на туризма и рекламата. Обича през свободното си време да се занимава с риболов и туризъм.

Има син на 1 година.

Владее свободно английски и руски език, ползва сръбски и италиански.

Вярвам, че българите имат своя разумен избор в лицето на Зелените.Зелената идея е преди всичко начин на мислене – искам да променя нагласите на хората към екологичните проблеми. Тези проблеми не са откъснати от проблемите ни в ежедневието. В следващите четири години ще работя за каузата пчелите да оцелеят, иначе няма смисъл да си играем на представителна демокрация – ако пчелите изчезнат, за 4 години хората на земята ще умрат от глад”.

3. Анна Пелова

annapelova

Само на 23, Анна е управител на малка консултантска фирма, редактор на сайт за здравословно хранене (PravilnoHranene.com) и земеделски производител.

Завършва образованието си в Университета по изкуствата в Лондон, но вместо да остане да живее в чужбина, тя решава да се върне в България и да работи по проекти и идеи, свързани със съхранението на българската природа, култура, фолклор и традиции.

Анна активно подкрепя каузи, имащи за цел да опазят природата, като в гражданската инициатива срещу добива на шистов газ в България. Бори се за хранителна независимост и чиста храна без ГМО, качествено и осъвременено образование, подпомагане на дребния и средния бизнес и устойчив туризъм, който да съхранява природата и автентичността на родината.

4. Зарица Динкова

zaritza dinkova

Магистър по Международни отношения от университета Компутенсе в Мадрид и дипломант на Дипломатическата школа в Мадрид.

Владее отлично испански, английски и руски език и ползва работен френски.

Работила е в държавната и в европейската администрация в областите на международното сътрудничество и развитие. Главен координатор е за България на европейския форум Алпбах.

Участва като доброволец в социални и екологични дейности. Каузите, които защитава, са ефективност и прозрачност в публичната администрация, устойчиво развитие и екологична сигурност.

5. Стоян Бешков

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Доцент д-р Стоян Бешков е завършил Биологическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, катедра “Екология и опазване на природната среда”.

С родители биолози, не комунисти, от малък обикаля из страната и е възпитан в любов към природата, което е предал и на своите деца.

От дете лови пеперуди, това прави и сега и, надява се, и в бъдеше. Посветил е живота си на науката и на природозащитата.

Автор е на три книги и над 65 научни публикации, публикувани у нас и в Западна Европа. Описал е няколко нови вида за науката, други няколко вида са кръстени на него.

Свободомислещ и непримирим към унищожаването на българската природа, винаги е изказвал и безкомпромисно е защитавал позицията си като природозащитник.

Утвърден специалист, уважаван у нас и в чужбина, понастоящем е ръководител на отдел “Безгръбначни животни” в Националния природонаучен музей при БАН. Член е и е в ръководството на Societas Europaea Lepidopterologica, на още няколко научни дружества и е в редакционните колегии на две международни научни списания.

Като „феодален старец” от Синодалната палата смята, че още не е за Мавзолея и се включва активно в коалиците „България без цианиди”, „Да остане природа в България” и в кампаните срещу ГМО, за НАТУРА 2000, срещу АЕЦ Белене и други.

Предложил е и е включил в НАТУРА 2000 няколко защитени територии, други е спасил от застрояване или от енергийната мафия като експерт или вещо лице. Това смята да продължава да прави и занапред.

6. Илия Немски

Ilia Nemski

Завършил е електротехника в Техническия Университет в гр. София. Семеен с едно дете.

Работи в сферата на енергетиката с интереси във възобновяемите източници.

Участва в граждански природозащитни дейности в сферата на околната среда и водите.

7. Силвия Николова

Silviq_Ivanova_Nikolova

Родена е през 1979 г. в Димитровград. Завършила е висше образование в СА „Д. А. Ценов” гр. Свищов, специалност „Счетоводство и контрол”. Омъжена, с едно дете.

От 2000 г. работи като счетоводител в търговска фирма в Димитровград. От 2005 г. досега е служител в банковия сектор, като започва кариерата си като счетоводител, консултант банкиране на дребно, а в момента е ръководител на банков офис в гр. Димитровград.

В Зелените съм, защото всички ние трябва да съхраним българските море, планини и равнини за нашите деца и опазването им е ангажимент на всеки от нас. Защото е крайно време в България да се чуе гласът на гражданското общество. И защото „зелената политика” не е мръсна дума, а реална възможност за устойчиво развитие и икономически ръст”.

8. Росица Славчева

rositsa slavcheva

На 28 години, от Пловдив. Омъжена, с едно дете. Завършила е специалост „Туризъм” в Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив.

Владее английски и немски език. Работила е в туристическа агенция и като координатор в две браншови организации.

Кандидатира се за народен представител, за да направи повече за България. В политиката иска да допринесе за това да се чува повече гласът на хората и да се търсят начини за подобряването на техния-нашия начин на живот.

9. Кристина Върбанова

kristina Varbanova

Омъжена, с едно дете. Има висше образование по Компютърни системи и технологии и Стопанско управление. Притежава допълнителни квалификации – английска диплома по мениджмънт на развитие и обучение на персонала и маркетингови умения.

Организатор е на множество благотворителни събития в сферата на образованието, работата с деца, културните дейности и регионално развитие.

Каузите, които защитава, са: пълна прозрачност на работата на държавните институции, устойчива икономика и заетост, развитие на селското стопанство и качество на храните, интегрирано европейско образование и наука, опазване на природата.

10. Делка Никифорова

delka nikiforova

Родена е в с. Баня, община Панагюрище.Омъжена, с едно дете.

Завършила еВСИ Пловдив и от 9години работя като офис мениджър.

Свободното си време прекарва в семейни излети в планината, обича да спортува и да кара велосипед.

Кандидатира се, за да работи за подобряване на жизнения стандарт на обикновения човек в България.

11. Румен Кирилов

 Rumen Kirilov-2023

Професионален фотограф, оператор и създател на филми.

Живял и работил осем години във Виена, учил физика там, понастоящем студент по икономика в Нов Български университет.

Природозащитник от детинство.

12. Петър Добрев

Petar_Vasilev_Dobrev

Роден на 04.07.1988 г. Работи в модна къща за дамска и мъжка конфекция.

В Зелените е, защото е млад , амбициран и вярващ в себе си човек , който знае, че зелената политика ще подобри икономическото състояние на държавата ни. Защото богатата природа на нашата държава е на всички граждани и за нейното опазване са нужни действия, а не думи.