карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Плевен

1. Албена Симеонова

Водач на листата на Зелените в 15 МИР – Плевен

Albena Simeonova

Албена Симеонова е земеделски производител от с. Любеново, община Никопол. Произвежда биологична продукция – грозде, пшеница, ечемик, овес, царевица, слънчоглед, люцерна. Обработва повече от 5000 дка земеделска земя.

Председател е на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие. Завършила е Биологическия факултет на СУ „Климент Охридски”.  Има следдипломни квалификации „Управление на околната среда” и „Агроекология” в Бъркли, Калифорния, САЩ.

Основател е на Зелената партия в България и на СДС – 1989 г. Носител е на международната екологична награда “Goldman” – 1996 г. и на наградата на UNEP – 1997 г. Член е на коалицията „БелеНЕ” и се бори против строежа на АЕЦ Белене от 1990 г. Доброволец на Greenpeace.

Обучава фермери и води кампания за увеличаване на площите, заети с биологично земеделие в България, която е на последно място в Европа в този отрасъл.

Основната дейност извън селскостопанската е работата в общините за внедряване на биоразградимите торбички в търговската мрежа.

Помага за инсталирането на ВЕП – фотосоларни, вярърни генератори и енергия от биомаса отново на общинско равнище.

2. Павел Антонов

Pavel Antonov

Посочен е от „Капитал“ сред десетте лица на активното гражданско поведение в България за 2010 г. за приноса му към гражданска инициатива „България без дим,“ на която е съучредител. Съучредител на BlueLink.net – мрежата за гражданска активност.  Съучредител на „Еко-клуб 2000“ – организацията на ветроходци и еколози за опазване на морето и природата.

Медиен и социален изследовател към центъра Open Space в Open University, Великобритания, Антонов е автор на изследвания по проблемите на икономическото въздействие върху журналистиката, отразяването на природозащитни теми, ядрена енергетика, промяна в климата и връзката медии-гражданско участие. Кандидат по философия в департамента по география в Open University. Специализирал журналистика в СУ “Св. Климент Охридски” и околна среда в Централноевропейския университет, Будапеща.

Финалист в годишен аудиовизуален конкурс за млади журналисти “Устойчиво развитие в новините” в  Париж през 2000 г. До 2008 г. – главен редактор на “Green Horizon”, англоезично списание за околна среда и устойчиво развитие на Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа. Журналист и телевизионен продуцент по темите на околната среда. Бивш главен редактор на Актуални предавания в Нова телевизия, водещ и редактор на седмично предаване “Софийски приказки,“ репортер и редактор за информационната емисия “Календар“. Автор на филми и репортажи по теми на околната среда и устойчиво развитие, политика и евроинтеграция.  Член на Център за независима журналистика – София  и участник в Програмния съвет на Асоциация на свободното слово „Анна Политковская“.

3. Виктория Паненска

4. Майдън Мехмедов

5. Христо Манолов

Hristo_Manolov_Dani-Skobelev_Park-Pleven

Роден преди 37 години във Варна.

Образование: инженер магистър в Технически университет-Варна. От няколко години живее в Плевен.

Професия: инженер-проектант в областта на строителното проектиране.

Интереси в областта на точните науки, зелените технологии, алтернативни източници на енергия и др.

Хоби: планински туризъм, рок-концерти и др.

Смисъл в живота: Дани на 2 години и 6 месеца

6. Мартин Ницов

martin_hdr.jpg

Роден е и живее в град Плевен. Бакалавър по Компютърни науки и магистър по Компютърни системи и технологии в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Активно анти-ядрен и „ЗА“ развитието на зелените алтернативи.