карта Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Благоевград

1. Наталия Димитрова-Попова

Водач на листата на Зелените в 1 МИР Благоевград

Natalia_Dimitrova

От Благоевград и съучредител на Зелените. Завършила Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград и магистратура по “Управление на градската и околната среда” от Университет Вагенинген, Холандия (2001) и бакалавърска степен в Американския университет в България, Благоевград, с двойна специалност по “Приложна икономика” и “Бизнес администрация” (1999).

Консултант и координатор по проекти в България и Холандия за преквалификация на социално маргинализирани групи и обучение през целия живот; управление на отпадъците и водните ресурси; адаптация към климатичните промени; обществено участие и достъп до информация; подкрепа при създаване на малки и средни предприятия на социално слаби граждани.

Работила е като експерт във фондация „Уейст”, Хауда, Холандия, община Благоевград, община Варна, БлуЛинк информационна мрежа, Американски университет в България, Център за изследване на демокрацията, Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа, Програма на ООН за развитие, Министерство на регионалното развитие.

“Работата ми със ЗЕЛЕНИТЕ ще даде нови възможности за реални резултати в усилията ми за постигане на гражданско влияние и контрол върху дейността на публичната администрация, прозрачно и целенасочено изразходване на европейските фондове за регионално развитие и развитие на селските райони, и за чиста и здравословна околна и градска среда, както и за пълното интегриране на България в ЕС”.

2. Елена Цингарска

elena -vtora blagoevgrad

Магистър по биология, член на Сдружение за дива природа „Балкани”, работи като специалист по едри хищници и води проекти към сдружението по темата.

Инициира и ръководи създаването и работата на образователен център за едрите хищници (и за природата като цяло) на СДП „Балкани” в с. Влахи, община Кресна.

3. Лилия Костова

Lily

Родена в Благоевград, завършила Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“. Журналист по образование. Един от основателите на „Зелените“ през май 2008

Работила в сферата на шоубизнеса и компютърните технологии. Активен участник в кампанията за референдума на тема ядрената енергетика през януари 2013 г.

Ако бъде избрана за депутат, ще работи за: енергийна независимост на всяко домакинство в България – монтиране на слънчеви панели на покривите и изграждане на малки централи за биогаз от отпадъци; за намаляване на отпадъците чрез максимално повторно използване; за развитие на селските райони (и връщане на младите хора в тях), като се развиват дребното и средно земеделие и малкия туристически бизнес с акцент на пешеходния и велосипеден туризъм и уникалната местна природа; по-свободен режим за продажба на местни храни в региона; за прозрачност в управлението, като дава пример най-вече чрез собствената си работа.

4. Цветелина Димитрова

TsvetelinaDimitrova

Родена в Благоевград. Завършила Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ през 2004 г., понастоящем учи в Нов български университет, специалност „Кино и телевизионна режисура“.

Професионално се занимава със специални ефекти от 2007 г., като през 2010 успява да осъществи мечтата си и започва работа на свободна практика, участвайки в най-различни проекти. Съвсем скоро предстои дебютът й като режисьор и сценарист с клипа към песента „Сувенир“ на Миро.

Въпреки удоволствието, което изпитва от работата си, често обича да казва, че „работи, за да живее“, а свободното си време обича да прекарва с любими хора, на някое приятно, закътано местенце сред природата. Искрено вярва, че тези места все още могат да бъдат съхранени и затова активно участва в повечето протести срещу разрушаването на българската природа.

Член на „Менса“-България и движение „Промена“. Колелото е най-верният й спътник, а сноубордът – зимният най-добър приятел.

5. Янко Неделчев

Yanko_Nedelchev

Роден в Благоевград. Магистър по органични химични технологии от ХТМУ-София. Женен с две деца. Работи в сферата на печатните и ИТ технологии. Владее немски, английски и руски език.

Активен поддръжник на зелената идея. Вярва, че наред с основната цел, която Зелените преследват, а именно опазване на околната среда, природата и еко-равновесието в България, партията и нейните съмишленици ще съсредоточат не по-малко усилия и върху защитата на човешките права, борбата с корупцията и реформирането на институциите.

Безрезервно влюбен в природата.

6. Ангел Митев

Angel

Роден е в София през 1975 г. Възпитаник на Американския Университет в България (АУБГ) със специалности Информатика и Бизнес Администрация.

Съосновател на една от най-големите български софтуерни фирми Сайънт (сега VMWARE- България). След Сайънт работи като глобален програмен мениджър в DHL в Чехия и Швейцария.

В момента ръководи успешна фирма за информационни технологии в България. Печелил е награди за млад предприемач от АУБГ и Българо-американския инвестиционен фонд.

Съосновател на инициативата „НИЕ СМЕ”, целяща да представи алтернативни политики в икономиката, образованието и въвеждането на електронно правителство.

Женен с две деца.

Зелените кандидати от Благоевград вече работят с местни групи по проблеми в Гоце Делчев, Петрич и Сандански

06.05.2013

От  1 до 3 май водачът на листата на Зелените в Благоевград Наталия Димитрова-Попова, Елена Цингарска и Янко Неделчев посетиха Гоце Делчев, Петрич и Сандански. На 6-и май кандидатите на Зелените ще бъдат пред читалището в Разлог, а от 7 до 10 май – на щанд в Благоевград на ул. Тодор Александров до съда.

За около 5 часа срещи с граждани във всеки от югозападните ни градове, кандидатите ни успяха да обсъдят и да планират действия за решаването някои от най-сериозните проблеми, причинени от престъпните действия и бездействия на олигархичната власт.  Решенията на най-сериозните злоупотреби, неспрени и ненаказани до сега в градовете от 1-ви МИР, са пряко свързани с приоритетите в програмата на Зелените.

В Гоце Делчев продължава незаконен добив на инертни материали от р. Места, което води до ерозия на бреговете и загуба на земеделски площи и терени за рекреация, както и до понижаване на подпочвените води и проблеми с поливното земеделие в региона.

В Петрич представител на местна инициативна група от 150 човека връчи на кандидатите ни копие от подписка, която са изпратили до всички местни институции във връзка с голяма ерозия и свлачище в района на „Алеята на здравето“ над Младежкия дом в Петрич, която се намира в природен парк „Беласица“. През октомври миналата година от парковата администрация  и отговорното за парка Министерство на земеделието обещават на хората, че през пролетта на 2013 г. ще има укрепване на склона и залесяване, в което ще бъдат поканени да се включат. До сега това не е направено. Еднократно е изпратен багер, който просто е изгребал и извозил падналата пръст от алеята.

В Сандански, въпреки протестите на гражданите, са изсечени много дървета и растителност от руслото на р. Санданска Бистрица под предлог, че се правят превантивни мерки срещу наводнения. Хората споделиха със Зелените, че разполагат с документи относно проблеми с нелегално заустване на отпадъчни води от хотелите в Сандански в реката, вместо в канализационната система. Кандидатите на Зелените приеха предложението на гражданите на Сандански да организират след изборите съвместна  пресконференция за незаконните безобразия на управляващите.

Oт началото на кампанията в Благоевград и региона са събрани над 850 подписа в двете подписки, инициирани от Зелените – против ново застрояване в ски-зона Банско в Национален парк “Пирин” и за обявяване на Парк “Българско Черноморие”.

Наталия Димитрова-Попова е от Благоевград, съучредител на Зелените. В Благоевград завършва Езикова гимназия “Акад. Л. Стоянов” и има бакалавърска степен в Американския университет с двойна специалност по “Приложна икономика” и “Бизнес администрация”;  има магистърска степен по “Управление на градската и околната среда” от Университет Вагенинген, Холандия (2001) и (1999). Консултант и координатор по проекти в България и Холандия за преквалификация на социално маргинализирани групи и обучение през целия живот; управление на отпадъците и водните ресурси; адаптация към климатичните промени; обществено участие и достъп до информация; подкрепа при създаване на малки и средни предприятия на социално слаби граждани. Работила е като експерт във фондация “Уейст”, Хауда, Холандия, община Благоевград, община Варна, БлуЛинк информационна мрежа, Американски университет в България, Център за изследване на демокрацията, Регионален екологичен център за Централна и Източна Европа, Програма на ООН за развитие, Министерство на регионалното развитие.

Наталия: “Работата ми със ЗЕЛЕНИТЕ ще даде нови възможности за реални резултати в усилията ми за постигане на гражданско влияние и контрол върху дейността на публичната администрация, прозрачно и целенасочено изразходване на европейските фондове за регионално развитие и развитие на селските райони, и за чиста и здравословна околна и градска среда, както и за пълното интегриране на България в ЕС”.

Natalia_Dimitrova                          9999