5 МИР, Видин

1. адв. КАЛИН АНГЕЛОВ

Човек е политическо същество. За да бъде индивида въобще човек той трябва да е част от политическа общност. В противен случай той е роб. Отказът да се участва в политиката е отказ от самото човешко качество и съгласие на индивида да бъде третиран като вещ.

Когато една сутрин се събудих и усетих, че съм „на попрището жизнено в средата”, разбрах че нямам оправдание да се гнуся от политиката; че искам или не, аз съм част от политиката и искам или не – тя е част от мен; че самия живот в човешка общност е Политика. Рибата не се гнуси от водата, но водата може да отрови рибата.

Избрах ЗЕЛЕНИТЕ, защото са единствената политическа партия у нас, която не е лидерска и позволява участие в политическия процес на всеки свой член, а не просто му съгласие с вожда. През няколкото месеца в които съм член на ЗЕЛЕНИТЕ най-голямо е било удоволствието ми когато съм трил сол на главите на лидерите на партията. Опитайте и вие!

Роден съм в гр. София през 1975г. В училище далеч не бях най-впечатляващия ученик, но нещата – за изненада на всички – се случиха така, че през 1996, след казармата, бях приет да уча Право в Софийския университет. Завърших Софийския през 2002 и се отдадох на пътувания в чужбина. През ноември 2003 се вписах като член на Софийската адвокатска колегия. Адвокат съм и до днес. През 2010 реших да си почина за година и през 2011 завърших едногодишна магистратура по Международно и Европейско право в Университета в гр. Тилбург, Кралство Нидерландия. Определям престоят ми в Тилбург, като една от най-ценните години в живота ми.

През 1998г. за първи път се сблъсках с феномена – Коноп/Марихуана. Две години по-късно, един от най-добрите ми приятели, беше задържан от пеши патрул в Борисовата градина с 3 грама трева. Не можех да повярвам на случилото си – задържане под стража, влачене по институции, гаранции и осъждане. Какво бе изумлението ми като разбрах, че приятелят ми ще бъде третиран по-тежко от изнасилвач! Нима аз вършех нещо по-лошо от него?! Вече знаех, че този закон трябва да бъде променен.

През 2003 попаднах на една статия на последната страница на вестник Сега. Статията бе за „Движение Промена” – организация обявила се за борба срещу безумното българско законодателство по отношение на Конопа. „Намерих ги!” – извиках вътрешно аз като си представях, сериозни чичковци с костюми и куфарчета. „Промена” обаче не беше това – там нямаше нито чичковци, нито костюми, нито куфарчета. Днес, единадесет години след тази удивителна среща в моя живот мога да цитирам д-р Юлиян Караджов: „Промена, при цялата липса на гръб, лоби, финанси и прочие, всъщност се оказа една удивително успешна организация”.

2014-та сме пред прага на конопената революция. Въпросът вече не е ДАЛИ ще легализираме конопа, въпросът е КАК ще стане това? Сигурно е, че това ще стане В парламента искам да работя, за да стане добре. След това ще пиша кратки разкази, с които да ядосвам силните на деня.


2.МИХАИЛ МИХОВ

Михаил МиховНа 32 г. Завършил е Английската гимназия „Гео Милев” в Русе и УНСС – София със специалност Международен туризъм.

Работил е 10 години във водеща туроператорска фирма в сферата на приключенския, отговорен и устойчив туризъм.  Член на Българската асоциация за алтернативен туризъм, Асоциация Планини и хора, Дунавски компетентен център, други туристически дружества и клубове.

Има интереси в развитието на Дунав като основен туристически ресурс в региона, повишаване на икономическото благосъстояние и имидж за България.

Активен участник в природозащитните граждански кампании и протести в България от 2007 г. насам.


Вашият коментар