4 МИР, Велико Търново

1. НИКОЛАЙ ГРЪНЧАРОВ

николай грънчаровНиколай Грънчаров е роден и израснал във Велико Търново. След завършване на езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” той продължава образованието си във Варна, където завършва Икономически университет-Варна. Следва магистратура в УНСС в София.

От малък има страст към финансовите пазари и намира именно там поле за изява в професионален план. Грънчаров се присъединява през 2009 година към екипа на банка Креди Агрикол България, след като напуска поста на изпълнителен директор в управляващо дружество „Сомони Асет Мениджмънт“. Преди това е бил член на съвета на директорите на „Сомони Асет Мениджмънт“ и портфолио мениджър на инвестиционния посредник „Сомони Файненшъл Брокеридж“.

Грънчаров е лицензиран от Комисията за финансов надзор като инвестиционен консултант и брокер на Българската фондова борса. Работил е още като инвестиционен агент в „TBI Евробонд“ и финансов аналитик в „Елана инвестмънт”.

Обича лятото и морето. Страстен фен на „Звездни войни“. Тренира японски бойни изкуства – айкидо и иайдо.


2. ТОДОР ТОДОРОВ

Бивш офицер от Българската армия. Работил е за ООН в Африка и за представителствата на редица международни корпорациии в България.

Участвал е в зелени инициативи на организацията „Граждани за зелена София“ и софийските квартални инициативни комитети.

Отстоявал е гражданските права и свободи в голям брой дела, заведени във Върховния Административен Съд – Концесията дадена от НДСВ за магистрала „Тракия“, повишаването от Общинския съвет на местните данъци и такси в София „при спрян часовник“ , увеличаването на цената на винетките и фиксираните размери на застраховката „Гражданска отговорност“.

Тодор Тодоров е единственият гражданин, обжалвал административно в съда решението на ДКЕВР за цените на електроенергията и отоплението от юни 2012 година.

 


3. ЖИВКО ХРИСТОВ

Роден е в град Трявна, на 32 години. През 2011 г. бе избран за общински съветник от листата на Зелените.

Завършил е маркетинг в УНСС. Научните му интереси са в областта на маркетинговите изследвания и комуникацията. Магистърската му теза е на тема „Негативното влияние на маркетинга върху околната среда и културата”.

Развива успешен бизнес в области като търговия с електроника, софтуер и фотоволтаични централи.

 

 

 

 

 


4. ГАЛИН ИВАНОВ


5.ВЪЛЬО ХРИСТОВ

Роден през 1961 г. в Карлово. Завършил е Социално-икономическа география в СУ “Св. Климент Охридски” и магистърска програма по Клинична и социална работа в Нов български университет. Разведен, с две дъщери и внук. Ползва английски и испански език.

„Защо Зелените? Защото смятам, че опазването на ресурсите ни, както природни, така и човешки, е основна задача на всеки, които милее за българската земя. Зелените наистина са модерни и интелигентни млади хора, които приемат опазването на българската природа и общество като първостепенна своя задача. Включвам се в тази кампания, защото нашите деца заслужават по-добро бъдеще. Нека умореното наше поколение от прехода им даде надежда, че сме до тях и си заслужава да търсим промяна!

Като ръководител на много проекти в различни общности съм наблюдавал най-вече липса на фокусиране върху местия контекст-икономически и социален, дали поради политически пристрастия или недобро управление, но това е първия приоритет , за който бих работил като народен представител:

Развитие на капацитета на местните общности , чрез разработване на работещи модели и местни политики за икономическо и социално развитие и опазване на природната среда.

Като председател на Българската асоциация на социалните работници и опита, който имам в тази сфера, мога да кажа, че широко застъпено е разбирането, че ‘социален ‘ означава социални помощи или придобивки. „Социален“ всъщност означава грижа за достойнството на всяко човешко същество и подкрепа за разгръщане на възможностите, което то има.

Другият ми приоритет e разработването на стратегии по отношение на социалната подкрепа на уязвими групи от обществото, по работещи модели, които дават алтернативи за развитие като заетост и социално ангажиране Опазването не само на физическото, но и на емоционалното здраве е жизнено важна за едно здраво съвременно общество“.


6. ЕМИЛ ДИМИТРОВ

Роден в гр. Сливен. Средно образование завършва в Образцов техникум „Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот. Завършва висше образование в Русия, с магистърска степен в сферата „Системи за автоматично управление“.

Работи във ВМЗ-Сопот в дирекция Преструктуриране и приватизация.

През 2001 година е един от учредителите на Бизнес център Карлово – неправителствена организация с основна дейност подпомагане на малкия и среден бизнес и предприемачеството.

От 2003 до 2005 година работи като национален координатор предприемачество и инициатива „Приложни занаяти и занаятчийство“ по проект JOBS на Програмата на ООН за развитие. Консултант развитие социално предприемачество по проект „Читалища“, проекти на USAID.

Член на Българската асоциация на социалните работници, с които работи по няколко проекта за разработване на иновативни модели на социални услуги в общността.

Работи с Български културни центрове и организира представяне и популяризиране на български традиции и обичаи в чужбина; съдейства и организира участия на занаятчии в изложби и базари в страната и чужбина.

Говори английски и руски.

„Страната ни се намира в такъв етап на развитие, в който всеки се чуства призован да привнесе своите познания и експертност за решаване назрелите проблемни и предизвикателства.

Моята сила и поприще е създаването и развой на социалното предприемачество – като генератор за развитие и растеж на малкия и среден бизнес. За кратко време успях да участвам в инициативи вподкрепа на редица малки социални фирми и предприемачи.

Убеден съм, че заедно с целия екип на Зелените ще постигнем значими успехи, като едни от най-настойчивите поддръжници на средния, малкия и семеен бизнес“.


Вашият коментар