22 МИР Смолян

1. БОРИСЛАВ САНДОВ, съпредседател на Зелените

сандов 1Борислав Сандов e роден в град Мадан. Завършва професионалната гимназия по туризъм в град Смолян и бакалавърска степен по география Софийски университет „Св. Климент Охридски“, след което продължава в магистратура по „Управление на водни и климатични ресурси“.

През 2006 година, по време на мандата му като Зам. председател на Студентски съвет, заедно със свои колеги учредява Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO.

Понастоящем Борислав Сандов се занимава с политика, проекти и активизъм в областите климат, енергетика, земеделие и храни. Той е сред основните организатори на големите протести от последните години, най-известни от които са тези относно ГМО, шистовия газ, горите, Черноморието и традиционният от 2009 г. досега граждански протест на 14-ти януари.

Участва и в международни кампании. Координатор е за България на движението за хранителна независимост и движението за климатична справедливост, а също така участва в координационните съвети на Коалиция за климата – България, България – свободна от ГМО, България без цианиди, Fracking free Bulgaria, Български антиядрени граждани, БелеНЕ! и др.

Борислав Сандов работи във Фондация за околна среда и земеделие и е и Съпредседател на Зелените.

„На предстоящите избори хората трябва да избират по делата, а не по имената!“

Bike


2. АНДРЕЙ РАЛЕВ

Роден през 1979 г. Живял е 6 години във Венецуела и 2 години в Испания. Завършил Маркетинг и Мениджмънт в УНСС и Управление на околната среда в университета “Карлос III” в Мадрид.

Работил е в областта на биологичното земеделие в производството на органични торове. Има професионален опит и в развитието на семеен бизнес по селски туризъм в Родопите – с. Косово, община Асеновград. Познава отлично интересите на хората в селските райони и спънките, които законодателната, изпълнителната и съдебната власт създават за тях. Има огромно желание да участва в промяната на България към по-добро.

Един от създателите на Коалиция “За да остане природа в България”, активист в редица кампании и проекти, свързани с развитие на селските райони, устойчиво ползване на горите, опазване на реките. В момента работи в Сдружение за дива природа “Балкани”.

Занимава се активно с алпинизъм, колоездене и скално катерене. Хобито му е наблюдение на птици (birdwatching).

Вашият коментар