14 МИР, Перник

1. ИВА АЛЕКСАНДРОВА

ИВА АЛЕКСАНДРОВА„Имам над десет години международен опит в областта на развитие на политики за ограничаване на бедността, развитие и миграцията. Работила съм като програмен мениджър за международна организация във Виена. След това посветих всичките си спестявания,  за да обикалям Африка и Азия и да опозная живота на хората там и бях доброволец в училища за изоставени деца в Танзания и Индия.

Последните пет години живях и работих в Англия като консултант по социални въпроси. Там започнах и да участвам активно в движения и кампании за социална справедливост и против ефектите на политиката на строги икономии, която удря най-слабите слоеве от обществото, както и за задълбочаване на връзките между социалните и екологичните движения.

Освен това съм и дизайнер на етична мода и експериментирам с различни устойчиви и рециклирани материи за създаване на ефектни дрехи за жени, търсещи индивидуалност и стил.

Нуждата от политическа промяна в България е очевидна за всички и Зелените са единственият политически субект, който може да предложи такава алтернатива. Затова съм горда че ме избраха в листите си за народни представители. Целта ми е да работя усилено за развитие на връзката между политиката и хората и изграждането на механизми за адекватното участие във формирането, изпълнението и оценката на политики“.


2. АЛБЕНА СИМЕОНОВА

АЛБЕНА СИМЕОНОВАБиоземеделец от Никопол, живее в с. Любеново, община Никопол. Семейна, с 3 деца

Произвежда:
– биогрозде и биовино
– био зърнени култури – пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед, овес, грах
– преработени биологични продукти – биобрашна, консерви, олио, оцет и сок.

Образование: висше

Специалности:
– биология и химия – СУ „Св. св. Климент Охридски“
– екологично право – ELI, Washington
– управление на околната среда – LEAD Intenational New York
– агроекология – UC, Berkeley

Има повече от 20-годишен опит в дейности, подпомагащи биоземеделието, опазването на биоразнообразието, енергийната ефективност и др.

Член на:
– УС на Българска асоциация „Биопродукти“
– борда на IFOAM-EU – Международна федерация на биоземеделските движения – ЕС
– Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ)

Председател на една от най-старите НПО в България – Фондация за околна среда и земеделие.

Създател и председател на клуб по водни спортове – Никопол, който обединява ученици от местното училище, трениращи академично гребане.

Посланик на Climate Reality Leadership (неправителствена организация на Ал Гор)

Активен участник в кампании против ГМО, против строеж на АЕЦ Белене и други ядрени проекти в Европа, срещу негативните промени в климата, против унищожаването на биоразнообразието от бракониери по р. Дунав, против шистовия газ.


Вашият коментар