13 МИР, Пазарджик

1. КОСТАДИН ДЕЯНОВ

коце деяновРоден в Пазарджик през 1968 г. Женен, с две деца. Инженер по авионика/радиоинженер.

Работил е в авиобаза Граф Игнатиево, Пловдив, и като частен предприемач във фирма за търговия с електронни компоненти и офис оборудване в Пазарджик. Понастоящем е мениджър по качеството в развойна инженерингова фирма в Пловдив.

В Зелените го привлича това, че са единствената партия, бореща се за защита на природата и човешкото здраве, гражданско управление, зелена икономика и социална политика.

Съосновател е на Местната организация на Зелените в Пазарджик, която успя да спре проекта за строеж на инсталация за изгаряне на смесени отпадъци (инсинератор), която щеше да трови жителите на града.

Член на Националния съвет и координатор за политиките „Стратегии и системи за устойчиво управление на отпадъците (ресурсите) – Нулеви отпадъци” и „Отбрана и национална сигурност, НАТО, Обща европейска политика за отбрана и сигурност (CSDP)” в партия Зелените.

Активно работи на национално и европейско ниво за прилагането на най-новите европейски директиви за управление на отпадъците и стратегията „Нулеви отпадъци” в националното законодателство.

Говори английски, немски и руски.


2. ИВАН ВЕЛОВ

Иван Велов е адвокат от Софийска Адвокатска колегия.

Планинар по душа и сърце. Член е на  Зелените, защото това е единствената партия в която има реална демокрация, и която е способна да постигне реална промяна на статуквото в България. Смята, че основните проблеми за хората са липсата на перспектива за по добро бъдеще, безработицата и липсата на справедливост.

За да бъде постигната промяна е необходимо България да стане истинска  правова държава и Върховенството на закона да е принцип, който се спазва от всички институции, юридически лица и граждани“.

 

 

 


3. МАРИЯ ПЕЙЧЕВА

МАРИЯ ПЕЙЧЕВАЕксперт в сферата на зелената икономика и образованието, Мария Пейчева работи там, където двете дисциплини се сливат една с друга. Завършила е престижния Imperial College в Лондон със специалност „Технологии за околната среда – икономика и политика“. Работи като преподавател по науки и участва в разработката на извънкласни програми, които развиват такива умения у учениците, каквито са търсени от работодателите в сферата на зелената икономика.

Активист е още от ученическите си години в Първа английска гимназия в София – участва в Еко-клуба и в списването на ученическия вестник. След присъединяването си към бакалвърската програма на Occidental Collegе в Лос Анджелис, участва активно в Организацията на международните студенти, като бива избрана за неин секретар и по-късно – за президент. Паралелно с това, работи като ментор на първокурсници, като им помага да се адаптират към живота в кампуса.

През 2012 участва в организацията на протести против добива на шистов газ на българите в Лондон. Сътрудничи с британски активистки групи по техни инициативи. Участва в проекта за масово гласуване на българите в чужбина, съдейства на посолството в Лондон, като набира местни организатори и застъпници на Зелените. Инициатор е на учредяването на Местна организация на Зелените в Лондон.

В момента живее между България и Великобритания, поддържа постоянен контакт с българската диаспора там, и познава добре мотивите за емиграция – липсата на работни места, липсата на справедлива съдебна система, липсата на качествено образование в родината. Смята, че осъществяването на политики от програмата на Зелените в България би могло да привлече множество млади, талантливи и трудолюбиви българи да се върнат в страната и да останат тук.


4. ВАСИЛ КЪНЕВ

Васил КъневРоден през 1977 г. Председател на Местната организация на Зелените в район Възраждане, София.

Образование: магистърска степен в специалност леярство, ХТМУ- София. Следдипломни квалификации: Сертификат, издаден от Институт за следдипломна квалификация при УНСС за брокер на ценни книжа; Сертификат за трейдър на Forex пазар; Сертификат за посредник при сделки с недвижими имоти, издаден от НСНИ.

Членува в: МЕНСА от 2014 г., Българско либертарианско общество, Промена и неформалната гражданска организация Протестна мрежа.

Професионална кариера: Собственик на интернет зала; Управител в агенция за недвижими имоти; Системен администратор.

„Участвам в листите на Зелените, защото искам: да остане природа в България, да възродим конопената индустрия в страна и да освободим държавата от мафията!“


Вашият коментар