12 МИР, Монтана

1. ПЕТКО ЦВЕТКОВ

Петко Цветков 1Член на Националния съвет на Зелените

Биолог, завършил НПМГ и Биологически факултет на СУ „Климент Охридски“ като магистър по Екология. Сред учредителите на Сдружение за дива природа Балкани и председател на Управителния й съвет. Един от инициаторите за създаване на коалицията „За да остане природа в България“.

От 1988 г. насам участва в над 20 кампании и проекти за опазване на природата в България и Европа. Познава Европейското и националното законодателство и всички международни конвенции за опазване на природата и достъпа до информация.

Петко ЦветковИма 16-годишен професионален опит като ръководител проекти и консултант по екологична политика и планиране на управлението на природните ресурси и територии и богат практически опит в работа със структурите на гражданското общество на национално и Европейско ниво.

От 11 години работи за Българска фондация Биоразнообразие и от 7 години е координатор за инициативата Европейски Зелен пояс и Натура 2000 в сътрудничество със Световния съюз за защита на природата, Франкфуртско зоологично дружество и Фондация Европейско природно наследство.

За Петко Зелените са единствената политическа алтернатива за развитието на България. Защото, при целия си опит и дългогодишна работа в природозащитата на най-високо ниво, не вижда друго средство да се противопоставим на клептокрацията в страната и да се борим за опазване на природата и правата на хората, освен програмата на Зелените – и смята, че това е най-смисленото и ефективно средство за постигане на каузата за чиста и приятна среда за живот.


2. ДИМИТЪР ИВАНОВ

Dimitar_Konstantinov_IvanovРоден е през 1979 г. Завършил е висше образование в Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов, специалност „Финанси”.

От 2005 до 2010 година работи в банковия сектор, основно кредитиране на физически лица и управление на кредитния портфейл в направление „Банкиране на дребно”.

От 2010 досега работи в българо–италианска логистична компания, оказваща логистична и техническа поддръжка на редица малки и средни предприятия от леката промишленост.

В Зелените е защото българските море, планини и равнини са на всички нас и за да ги опазим е нужно действие. Защото зелената политика може да даде устойчиво развитие и растеж в икономиката. Защото гражданското общество има право да участва в управлението на държавата.

 


Един коментар по “12 МИР, Монтана”

  1. Петър Пенчев каза:

    Петко, допълни Декларацията за доносноците с:
    ГЕРБ – 5 души.

Вашият коментар