10 МИР, Кюстендил

1. МОМЧИЛ ДАСКАЛОВ

момчил даскаловРоден през 1969 г. Завършва със златен медал 141 ЕСПУ с преподаване на руски език, София. Завършва курсове по Търговско право и Фирмено управление към Нов Български Университет.

Има дългогодишен опит в управлението на обекти и компании в сферата на туризма, както и на вноса и търговията с маркови облекла. Работи като проект-мениджър в компания за комплексно обзавеждане на хотелски комплекси.

Последните няколко години работи като мениджър в сферата на колективно управление и защита на авторски права.

Главен координатор на инициативата „За спасяване на математическите гимназии в България”, участник в инициативата „Да спасим Северния парк”.

Говори руски и английски.

„Вярвам, че има различна политика. Зелените сме пример за пряка демокрация в действие.

Унищожаването и замърсяването на природата са само следствия. Зелените сме атакували винаги първопричината – корупцията, клиентелизма, олигархията, медийната и политическа зависимост и невижданото ограбване на национален и европейски ресурс. Правили сме го с упоритост и смелост, независимо от опонента и неговото политическо и икономическо влияние. Ето защо, повечето от нашите каузи се увенчаваха с успех, а нашите предложения често се превръщаха в закони.

И ще продължим да го правим, защото вярвам, че можем да променим средата, имаме зелените решения. Убеден съм в силата на Зелените, които се утвърдихме като единствената партия, която не е участвала пряко във властта, а е завоювала своето влияние върху обществения и политически процес”.


2. ЗАРИЦА ДИНКОВА
 
ЗАРИЦА ДИНКОВАМагистър по Международни отношения от университета Комплутенсе в Мадрид и дипломант на Дипломатическата школа в Мадрид.

Владее отлично испански, английски и руски език и ползва работен френски.

Работила е в държавната и в европейската администрация в областите на международното сътрудничество и развитие. Главен координатор е за България на европейския форум Алпбах.

Участва като доброволец в социални и екологични дейности. Каузите, които защитава, са ефективност и прозрачност в публичната администрация, устойчиво развитие и екологична сигурност.

 


Вашият коментар