ЮЛИЯ ЙОРДАНОВА – кандидат за общински съветник в София с номер 28 в листата на Зелените

Yulia Yordanova

 

Завършила съм специалност „Биология“ в СУ “Св. Климент Охридски”. Още от студентските си години станах член на Сдружение за дива природа БАЛКАНИ, където работих 3 години по проект за маркиране с микрочип на кафявите мечки, отглежадни на затворено, както контрол на популацията им. По това време придобих административен и организационен опит, контактувах с много държавни и местни институции.

От 1999 г. много активно работя за популяризиране на доброволчеството в България. Учредител и член съм на управителния съвет на Сдружение за доброволчески труд Си Ви Ес – България. През 2003 г. станах координатор на проект за разработване на екологичен, образователен и демонстрационен център в с. Влахи, община Кресна. През 2006 г. бях избрана за член на консултативния съвет към НП Пирин.

Избрах да бъда част от Зелените, защото те са най-близки до разбиранията ми за организацията на държавата и живота в България и по света. Смятам, че Зелените са дългосрочен проект, който ще промени нещата в България. Колкото повече млади хора, решени да останат да живеят и да се развиват в страната, се присъединят към Зелените, толкова по-сигурно и по-успешно ще вървим към тази промяна, защото тя зависи от нас.