Петко Ковачев – кандидат за общински съветник в София с номер 13 в листата на Зелените

Petko-Kovachev

 

Казвам се Петко Ковачев. Работя за природозащитни организации и като консултант. Мога да кажа много неща за себе си. И хубави, и такива, от които изобщо не се гордея. Затова тук ще споделя само последния извод за обществения живот, до който достигнах през последните няколко месеца, докато писах разни анализи, оценки и съответно премислях много неща. И се сблъсках с много хора познати и непознати.

Политиците (истинските, разбира се) са визионери. Задават посоката към бъдещето, което всички искаме да е по-добро. И да настъпи по-бързо. Експертите са хора, които виждат конкретиката, малките успехи и малките камъчета, които обръщат колата. Те са като касиери, които броят стотинките на обществените или частните пари, когато трябва да посочат решението, което трябва да се вземе. Та аз установих за себе си, че съм визионер-касиер. Такъв, който иска да види визиите си реализирани, но не на всяка цена. И който – едновременно с това – е готов да плати добра цена, за да станат добрите визии реалност. Въпрос на разделителна способност е. Мисля, че я имам.

ПС: Какво ще направя, ако стана съветник в София ли? Авгиевите обори – тях ще чистя. Време за чистене е дошло, за да дойде след това времето за градеж! Темел в блато не държи! Така че, ако сте съгласни с тая кратка програма – 10 за Зелените с преференция 13.